dijous, 11 d’octubre del 2007

53 DÍAS DE INVIERNO


El pròxim 26 d'octubre arribarà a les nostres pantalles 53 DÍAS DE INVIERNO, de Judith Colell, protagonitzada per Mercedes Sampietro, Alex Brendemühl i Aina Clotet, produïda per Ovideo, distribuïda per Filmax Entertainment.
La pel·lícula, comença quan tres personatges coincideixen una nit d'hivern en una desocupada d'autobús. Els tres assisteixen a l'abandó d'un gos. MILA (Mercedes Sampietro), una professora d'institut que duu un any de baixa després de sofrir una agressió per part d'un dels seus alumnes; CELSO (Àlex Brendemühl), guàrdia jurat en un centre comercial, casat, pare d'un nen i amb greus problemes econòmics; i VALERIA (Aina Clotet), estudiant de violoncel, amb una tèrbola relació familiar i amorosa.
La pel·lícula es va presentar el passat cap de setmana en el festival Cinespaña de Toulouse i es va fer amb els premis a la Millor Actriu i a la Millor Actriu Revelació, ambdós para Aina Clotet.

53 DÍAS DE INVIERNO és l'aventura existencial d'uns personatges als quals la vida els dóna l'esquena i ja no els segueix. Cadascun va a haver d'enfrontar-se a les seves pròpies pors i frustracions, buscar per si solament les respostes a totes les seves preguntes.
És l'hivern una estació de passada o pot arribar a ser un estat anímico crònic?. És egoista intentar ser feliç de nou si amb això fas mal als teus o és del tot lícit, atès que només vivim una vegada?. Fins a quin punt els fills són responsables del benestar dels pares?. Què fer amb la dolenta consciència?. Traspassar-la a uns altres?. El secret de la felicitat en aquesta societat, consisteix en sentir-se útil?. El feminisme i la lluita per la igualtat, conduïxen a la les dones cap a la solitud?. Tot són interrogants que van sorgint amb el dia a dia dels personatges al ritme pausado de l'hivern i de les suites de Bach. I que calen com el fred.