dimarts, 6 de novembre del 2007

El último tren a Auschwitz



La pel·lícula, molt aplaudida en la 52 Setmana Internacional de Cinema de Valladolid, arribarà a les nostres pantalles aquest hivern, explica el sobrecollidor viatge sense tornada dels últim jueus que van arribar al camp de concentració de Auschwitz.

Joseph Vilsmaier, reconegut director alemany autor d'obres com "Leche de Otoño", "Stalingrado", "Rama dama" o "Comedian Harmonists", entre d’altres, i la qual ha estat la seva musa en la major part de les seves pel·lícules, l'actriu i directora txeca Dana Vávrová, dirigeixen aquesta pel·lícula guanyadora d'un Premi Bavaria.


La pel·lícula:

Any 1943. Els nazis es proposen "netejar" Berlín de jueus definitivament. Més de 70.000 ja han estat deportats. A l'abril d'aquest any, surt de la via 17 de l'estació de Grunewald un tren amb 688 jueus amuntegats en vagons de bestiar en direcció a Auschwitz, en un viatge a la mort durant sis dies. En el tren comença una lluita per la supervivència contra la calor, la fam i la set. En la seva desesperació, alguns intenten fugir, però el temps constreny i Auschwitz s'acosta cada vegada més.




Han dit d'ella...
"Una de les pel·lícules més importants sobre l'Holocaust." - Rabbi Cooper
"Un treball increïble... Intens, commovedor i extraordinàriament rodat." - Nova York Times
"Grandiosament inflexible... Actuacions commovedores, una realització exquisida... Una producció valenta." - Martin Caan