dijous, 10 de gener del 2008

Hula Girls





Aquesta emotiva pel·lícula, basada en uns fets reals esdevinguts a Japó i que van influir decisivament en la història d'aquest país, ha estat aclamada en nombrosos festivals internacionals i va anar la triomfadora en l'última edició dels premis de l'Acadèmia del Cinema japonesa (millor pel·lícula, director, guió i actriu secundària), a més de ser la candidata triada per a representar al seu país en la carrera cap als Oscar®.

HULA GIRLS és una divertida comèdia familiar entorn de l'heroisme d'unes dones que desafien les anquilosades normes de la societat japonesa. Tal com recullen mitjans internacionals com VARIETY, "és una pel·lícula carregada d'heroisme i desbordant entusiasme".

HULA GIRLS narra uns fets reals succeïts a Japó l'any 1965. El país es troba en ple procés de transició del carbó al petroli com font d'energia. Una per una, les antiquades explotacions mineres van tancant al ritme del imparable progrés. Però en Iwaki, un petit poble situat en el nord del país, l'empresa minera local presenta un sorprenent projecte per a salvar-se de la crisi: construir el primer parc temàtic hawaià de Japó. I què seria d'un parc temàtic hawaià sense el seu grup de ballarines de hula?

L'únic problema és que ningú sap com ballar aquesta exòtica dansa. La jove Sanae (Eri Tokunaga) veu un anunci en el qual se sol·liciten ballarines i anima a la seva amiga Kimiko (Yu Aoi) a apuntar-se. Pot ser la seva única oportunitat per a escapar d'un futur gris fixat per la tradició. Kimiko, Sanae i la resta d'alumnes de l'escola de dansa han d'enfrontar-se a l'opinió majoritària dels seus veïns i familiars, que s'oposen radicalment a la construcció del parc temàtic. En el seu esforç els donarà suport la seva professora de ball, Madoka Hirayama (Yasuko Matsuyuki), que ve expressament des de Tòquio per a formar-les. La seva arribada canviarà la vida de les noies i el futur del poble per a sempre. Aquestes Hula Girls acabaran convertint-se en les heroïnes involuntàries del seu poble i de tot Japó.

HULA GIRLS, escrita i dirigida pel jove japonès d'origen coreà Llig Sang-il, podrà veure's en les nostres sales comercials a partir del 25 de gener i compte amb el patrocini d'entitats de prestigi com ALTAE (Banc Privat Grup Caixa Madrid) i HONDA AUTOMÒBILS ESPANYA. Aquestes entitats han confiat en els valors del film i la seva capacitat de contribució perquè ara un gran nombre d'espectadors espanyols puguin gaudir del cinema japonès d'interès social i, alhora, indiscutible èxit comercial.