diumenge, 20 de gener del 2008

Sundance 2008




Considerat l’aparador de les pel·lícules independents internacional, el Festival de Cinema Sundance té els seus orígens a Utah/EUA. El Festival de cinema començava el 1978 i se centrava principalment en la presentació de pel·lícules retrospectives i seminaris de cineastes. Tanmateix, també presentava una competició nacional dirigida a pel·lícules fetes a fora del sistema d'Hollywood.

El 1985, el Festival de Cinema afegia pel·lícules internacionals als seus programes i es convertia en part d'Institut Sundance, una organització sense ànim de lucre fundada el 1981 per Robert Redford per donar suport financer, i una xarxa de contactes al Festival, i l’Institut Sundance guanyava força per a la presentació dels treballs nous pels EUA i cineastes independents internacionals. El 1991, el Festival es batejava oficialment com a Sundance Film Festival.


Seccions:
Pel·lícula Independent: Documental
Des d'exploracions de tendències culturals i moviments polítics fins a exàmens d'assumptes profundament personals que defineixen vides individuals, les pel·lícules documentals ofereixen oportunitats úniques d'entendre el nostre món de maneres noves. Aquestes pel·lícules representen la varietat espectacular - tant temàticament com estilísticament - del millor treball nou en no-ficció americà.

Pel·lícula Independent: Dramàtic
El cinema independent americà produeix algunes de les pel·lícules més emocionants i més vistes al món. Aquesta categoria celebra les estètiques diverses, temes, i perspectives que constitueixen la visió i creativitat de cineastes independents americans.

Cinema Mundial: Documental
La darrera dècada ha vist una explosió d'interès en documentals americans. Tanmateix les audiències americanes gaudeixen de poques oportunitats de veure documentals de més enllà de les seves pròpies fronteres. El Festival de Cinema Sundance presenta una selecció de documentals del món i ens convida a entreveure l'abast sorprenent i complexitat de l'experiència humana.

Cinema Mundial: Dramàtic
Aquesta és una finestra a les preocupacions temàtiques i estètiques d'artistes a través del món. Presentem aquests treballs excepcionals com a manera de donar suport a diàleg creatiu entre cultures divergents i complir l’esperit independent de cineastes d’arreu.

Programes de Curts
Els curts tenen l'habilitat per superar storytelling tradicional. Tocats per l'expressió artística, són lliures dels límits imposats als llargmetratges.

FORA DE COMPETICIÓ

Estrenes
El programa d'Estrenes del Festival de Cinema Sundance ofereix una selecció de l'última obra de directors establerts i estrenes mundials de pel·lícules.

Spectrum
Un homenatge a l'abundància de veus noves i l'esperit creatiu de directors independents, el programa Spectrum presenta pel·lícules dramàtiques i documentals fora de competició d’alguns dels cineastes nous més prometedors dels EUA i del voltant del món.