dijous, 7 de febrer del 2008

Estrenes del 8 de febrer



30 dias de oscuridad (cliqueu el cartell)




Astérix (cliqueu el cartell i aquí)

Cartel de Conociendo a Jane AustenConociendo a Jane Austen (2007)
Director: Robin Swicord
Reparto: Kathy Baker, Maria Bello, Emily Blunt, Amy Brenneman, Hugh Dancy, Maggie Grace, Lynn Redgrave, Jimmy Smits, Kevin Zegers, Parisa Fitz-Henley, Gwendoline Yeo, Marc Blucas, Nancy Travis

Pot ser que la Califòrnia central d'avui dia estigui molt lluny de l'Anglaterra de la Regència, però algunes coses no canvien mai. Encara estem exactament igual de preocupats per les complexitats del matrimoni, l'amistat, els enredos romàntics, l'estatus i els costums i formes socials com ho estava Jane Austen a principis de 1800. Coneixent a Jane Austen revela les vides d'un grup d'amics d'avui dia a través de l'enginyós prisma de la seva heroïna literària.

Sis membres d'un club de lectura, sis llibres de Austen, sis històries entrellaçades durant sis mesos en la moderna i bulliciosa Sagrament, on la ciutat i l'expansió dels barris residencials es barregen amb la bellesa natural de l'entorn. Encara que les històries contemporànies no segueixen cegament els guions de Austen, els sis personatges troben reminiscències, prediccions, advertiments i saviesa sobre la seva pròpia trajectòria en les adorades narracions de Austen.

Els membres del club de lectura sobre Jane Austen Bernadette (Kathy Baker), la història vital de la qual és una paradoxa: com pugues un esperit lliure, càlid, intel·ligent i desenfadat com ella haver-se casat sis vegades? Ara, a mitjan la cinquantena i sola, Bernadette és una amiga fidel i una illa de calma entre les vides més turbulentas que l'envolten. De Bernadette parteix la idea de reunir a les seves amigues en un club de lectura «tota Austen tot el temps», perquè, qui millor que Jane Austen para guarir els mals del món? De tant en tant, no obstant això, els seus comentaris en el club de lectura traïxen una esperança romàntica que l'amor i l'idil·li no han quedat completament enrere.

Amb la mateixa energia amb la qual Bernadette s'ha submergit repetidament en el matrimoni, la seva amiga Jocelyn (Maria Bell) s'ha mantingut bé apartada de la refrega romàntica. Jocelyn afirma que mai ha estat enamorada, amb l'única excepció, tal vegada, del seu gos Pridey, un lleial company i pare de la noble línia de gossos crestados rodesianos que Jocelyn criatura en el seu petit ranxo en el camp. Quan Pridey mor, Jocelyn se sumeix en una profunda pena, i les seves amigues decideixen que necessita una mica nou amb quin distreure's. Però Jocelyn està lluny de ser fràgil: alegre, confiada, enèrgica i manaire, és el motor que manté en marxa el club de lectura.
SYLVIA (Amy Brenneman) és amiga de tota la vida de Jocelyn, i fins i tot van sortir amb el mateix noi en l'institut. Daniel (Jimmy Smits) va acabar casant-se amb Sylvia durant 25 anys i tres nens. Però quan Daniel, advocat d'assumptes administratius, fa saber a Sylvia que s'ha enamorat d'altra dona, Sylvia queda desfeta de dolor. No tenia ni la menor idea que alguna cosa marxés malament en el seu matrimoni. Daniel vol renovar-se, busca una relació nova i fresca que substitueixi a una altra que el temps i la familiaritat han anat desgastant.

La filla de Sylvia i Daniel, Allegra (Maggie Grace), veinteañera, s'uneix al principi al club de lectura només per a donar suport a la seva mare; sense no-res en quin ocupar-se professionalment ni en l'amor, Allegra ha tornat a la casa familiar per a fer companyia a Sylvia. Bonica, esportista i aparentment de tracte fàcil, en qüestió d'amors Allegra és propensa a la passió i al drama, temes en els quals pot ahondar en les lectures i discussions sobri Austen. Encara que manifesta obertament i sense objeccions la seva sexualitat (és homosexual), amaga a la seva mare que practica esports de risc (fa bussejo, kayak i escala en roca).

Tot el contrari de «tracte fàcil» és Prudie (Emily Blunt), la neurosi del qual estan perillosament prop de la superfície. Aquesta jove professora de francès d'institut, que no ha estat mai a França, acaba de casar-se amb DEAN (Marc Blucas), que en l'últim minut ha cancel·lat l'esperat viatge a París d'ambdós per un problema de negocis. Dean és maco i encantador, però el seu caràcter de fanàtic dels esports no trava molt amb l'agut intel·lecte i la necessitat emocional de Prudie. Aquesta necessitat emocional té el seu origen en la mare de Prudie, SKY (Lynn Redgrave), una vella hippie fumadora d'herba sense el menor sentit de responsabilitat. Tot això fa a Prudie vulnerable a un encaprichamiento totalment inadequat amb un insinuante alumne d'últim curs, TREY (Kevin Zegers), que aturulla a Prudie amb les seves atencions de noi dolent. Quan Bernadette coneix a Prudie per casualitat, i s'adóna de la seva fragilitat, l'acull sota la seva ala maternal i la convida a unir-se al club de lectura de Jane Austen.

El sisè membre del club de lectura —i l'únic home—és Grigg (Hugh Dancy), un maco apassionat de la informàtica, de trenta i pocs, a qui Jocelyn coneix en un ascensor quan el seu congrés sobre criadores de gossos se celebra en el mateix hotel que el congrés de fanàtics de la ciència ficció al que ell assisteix. Jocelyn veu A Grigg menjo un possible entreteniment para Sylvia, però no s'adóna de l'obvi: que l'interès de Grigg està centrat en la pròpia Jocelyn. Només que és massa amable i modest per a fer-lo saber.

Cada mes, el club de lectura de Jane Austen es reuneix per a parlar d'una de les novel·les de Austen, en la bonica vella granja de Jocelyn, en la còmoda casa familiar de Sylvia en la ciutat, o en el flamant nou adossat de Grigg en la zona residencial, que sorprenentment està ple de personalitat en l'interior. El club de lectura fins i tot s'estreny un parell de vegades en un Starbuck's i en una habitació d'hospital, i surt una vegada a la platja en honor d'una descripció que Austen fa de la riba del mar.

Austen és el fil conductor que uneix les seves vides creuades, mentre els membres del club de lectura viuen les seves pròpies històries: la dissolució de l'ordenada vida de casada de Sylvia, i la reinvenció d'una nova Sylvia. La temerària Allegra, a la qual falta prudència en l'esport i en l'amor. La Bernadette centrada en el yoga, aparentment acontenta de cuidar pel benestar emocional de tots els altres. Acabarà sabent Prudie com ser una adulta casada, o ho deixarà tot per una aventura il·lícita? I aconseguirà Jocelyn superar el seu esnobisme literari i llegir els clàssics de ciència ficció de Ursula LeGuin que Grigg no deixa de recomanar-li?
Com passa sempre amb Austen el matrimoni, l'amistat i trobar un lloc en el món són les coses que veritablement importen.

Fuente: Canal de cine LaHiguera.net

Cartel de No es país para viejosNo es país para viejos (2008)
Director: Joel Coen, Ethan Coen
Reparto: Javier Bardem, Tommy Lee Jones, Josh Brolin, Woody Harrelson, Kelly Macdonald, Garret Dillahunt, Tess Harper, Kathy Lamkin

No es país para viejos és un thriller dels oscaritzats cineastes Joel i Ethan Coen, basat en l’aclamat llibre del novel·lista americà Cormac McCarthy, guanyador del Premio Pulitzer. Passa en una època en que els quatrers han estat sustituits per traficants de droga i les petites ciutats s’han convertit en zones de tir lliure.

Amb un repartiment encapcelat per Tommy Lee Jones (El fugitivo, Men in Black/Hombres de negro), Josh Brolin (Grindhouse), Javier Bardem (Mar adentro), nominat per la Academia, Woody Harrelson (El escándalo de Larry Flint) i Kelly Mcdonald (Trainspotting), No es país para viejos està escrita i dirigida per Joel i Ethan Coen, produïda per Scott Rudin, Ethan Coen i Joel Coen.

La història comença quan Llewelyn Moss (JOSH BROLIN) troba una camioneta envoltada per diversos homes morts. En la part del darrere hi ha un carregament d'heroïna i dos milions de dòlars. Quan Moss agafa els diners, provoca una reacció en cadena de violència, que la llei, representada pel desil·lusionat sheriff Bell (TOMMY LLEGIX JONES), no aconsegueix detenir. Mentre Moss intenta fugir dels seus perseguidores, especialment del misteriós cervell de l'operació (JAVIER BARDEM) que es juga les vides d'uns altres a cara o creu, la pel·lícula posa al descobert la delinqüència en Estats Units i amplia el seu significat fins a incloure temes tan antics com la Bíblia i tan contemporanis i sagnants com els titulars d'aquest matí.

Fuente: Canal de cine LaHiguera.net

El Cinema-estudi Truffaut reestrena La Soledad

Cartel de La soledadLa soledad (2007)
Director: Jaime Rosales
Repartiment: Petra Martínez, Sonia Almarcha, Nuria Mencía, Miriam Correa, María Bazán, Carmen Gutiérrez, Luis Bermejo, Juan Margallo, José Luis Torrijo, Jesús Cracio, Luis Villanueva

Adela, una jove separada i amb un fill d’un any d’edat, està cansada de la vida que porta al se poble natal al nord de Lleó. Deixa enrera les muntanyes i els passeigs pels camps per traslladar-se a Madrid on tot és soroll, trànsit i un continu vaivé. Per tirar endavant busca una feina d’hostessa i es trasllada a un apartament amb Carlos i Inés, dos joves molt agradables. Els tres tenen una relació molt bona compartint menjars, dubtes i estones d’oci.
Adela no ha tingut grans dificultats per adaptar-se a la vida urbana, a pesar de que el pare del seu fill no l’ajuda gaire econòmicament. Un atemptat terrorista, mentre viatja en autobús, deixarà la seva vida destrossada. A partir d’aquest moment haurà de trobar la força per tornar a una vida normal.

Font: Canal de cine LaHiguera.net