divendres, 29 de febrer del 2008

Los reyes del Ártico



Després de la seu première europea en la passada 55ª edició del festival de Sant Sebastià, aquesta producció de National Geographic Films, responsable de títols com "El Viatge de l'Emperador", s’estrenarà el pròxim 7 de març.


Abans, però, es presentarà en el Cercle de Belles Arts de Madrid on, a la roda de premsa, hi haurà la presència de Belén Rueda ("Mar Adentro", "El Orfanato") que narra aquesta emocionant aventura i la presència de l'expert en canvi climàtic, vinculat a través de l'Any Polar Internacional amb National Geographic, Jerónimo López.


Jerónimo López és doctor en Ciències Geològiques i professor de la Universitat Autònoma de Madrid, membre del Comitè Organitzador de l'Any Polar Internacional 2007/08 -nomenat pel consell Internacional per a la Ciència (ICSU) i l'Organització Meteorològica Mundial (OMM)-, expert en les regions polars i el canvi climàtic i que, a més, ha realitzat nombroses expedicions a les localitzacions de la pel·lícula.


Los Reyes del Ártico està dirigida per Adam Ravetch i per la seva dona Sarah Robertson, que han rodat amb la BBC i National Geographic varis documentals i pel·lícules en l'Àrtic. Amb aquest últim treball, amb el qual van estar més de 15 anys rodant en un dels llocs més imponents i misteriosos del planeta, demostren els terribles efectes que la intervenció de l'home té en el nostre fràgil món, a través de la vida de dos titans del Polo Nord: l'ós polar i la morsa.