dilluns, 11 de febrer del 2008

Luz silenciosa




Estrena comercial divendres 22 de Febrer de la pel·lícula mexicana LUZ SILENCIOSA, tercera pel·lícula del director i guionista Carlos Reygadas ("Batalla en el cielo" i "Japón").


Pel·lícula càlida, poètica i commovedora, Llum Silenciosa mostra els conflictes interns d'un pare de família que ha trencat les regles del joc cometent adulteri. Una història d'amor il·lícita entre grangers de la comunitat menonita de Mèxic, comunitat on els valors socials i familiars estan molt arrelats.


Carlos Reygadas, el "noi dolent del cinema mexicà", presenta el seu últim treball rodat en plautdietsch, dialecte germànic provinent de Frisia, utilitzat en la vida real per la comunitat menonita. La pel·lícula està rodada amb llargs plans seqüència, en alguns moments en temps gairebé real (el desdejuni de la família, el bany dels nens) i amb actors no professionals.


Selecció de premis obtinguts:
* PREMI DEL JURAT - CANNES 2007
* MILLOR PEL·LÍCULA i MILLOR DIRECTOR- HUELVA 2007
* PREMI FIPRESCI - RIO DE JANEIRO 2007
* PREMI HUGO DE ORO - CHICAGO 2007
* MILLOR PEL·LÍCULA - BERGEN 2007
* MILLOR PEL·LÍCULA DE FICCIÓ, MILLOR FOTOGRAFIA i PREMI DE LA CRÍTICA- LIMA 2007

Sinopsis: Johan i els seus són menonitas establerts en el nord Mèxic. En total contradicció amb la llei de Déu i dels homes, Johan, home casat i pare de família, s'enamora d'altra dona.