dimecres, 19 de març del 2008

Anthony Minghella


(Foto recent de Minghella)

Anthony Minghella, director de la múltiple oscaritza El Pacient Anglès, va morir ahir a l’edat de 54 anys, segons va anunciar el seu agent Leslee Dart, a causa d’una hemorràgia cerebral fatal després d’una operació quirúrgica per tractar-li un càncer de coll i amígdales.

La mort de Minghella és una gran pèrdua per a la indústria cinematogràfica britànica ja que era un dels directors més reeixits del país a l’esfera internacional (era també cap de l'Institut de Pel·lícula Britànic).

Minghella es va donar a conèixer amb una pel·lícula de televisió "Veritablement, Bojament, Profundament". Però va ser gràcies a l'èpica de El Pacient Anglès, guanyadora de nou Premis Oscar de l'Acadèmia Nordamericana, que es va fer conegut internacionalment. Les seves altres pel·lícules més conegudes són The Talented Mr Ripley i Cold Mountain.

L'últim projecte de Minghella és una comèdia dramàtica de TV basada sobre la sèrie de llibres best-seller "El Núm. 1 l'Agència de Detectiu de les Senyores", que ha estat recentment acabada i prevista d’emetre’s a la BBC 1 el cap de setmana de Pasqua.

Minghella estava casat amb Carolyn Choa i tenia un fill Max Minghella, que actualment està rodant amb Alejandro Amenábar a Malta.