divendres, 7 de març del 2008

Estrenes del 7 de març

Les estrenes de la setmana:
(cliqueu sobre el cartell per accedir a la fitxa)









Cartel de 10.00010.000 (2008)
Director: Roland Emmerich
Repartiment: Camilla Belle, Steven Strait, Cliff Curtis, Omar Sharif

10.000 és una dramàtica odissea ambientada en una època mítica de profecies i déus, quan els esperits regirien la terra i els poderosos mamuts feien tremolar el sòl.
El jove caçador D'Leh (Steven Strait) ha trobat la passió – la bella Evolet (Llitera Belle) - en una remota tribu de la muntanya. Quan un grup de misteriosos senyors de la guerra arrasen el seu poble i rapten a Evolet, D'Leh es veu obligat a guiar a un petit grup de caçadors per a salvar al seu estimada en una odissea que els conduirà als confinis de la terra en persecució dels senyors de la guerra.
Conduït pel destí, l'insòlit grup de guerrers ha de lluitar contra tigres de dents de sabre i altres depredadors prehistòrics i, al final del seu heroic viatge, descobreixen una civilització perduda.
La seva última esperança jeu en un imperi més enllà de la imaginació, on les altes piràmides arriben fins als cels. Allí oposaran resistència a un poderós déu que ha esclavitzat brutalment a la seva gent.
Font: Canal de cine LaHiguera.net

Cartel de Cometas en el cieloCometas en el cielo (2007)
Director: Marc Forster

Cometas en el cielo relata la història d'una amistat, una família, terribles errors i amor redemptor. En un país dividit a la vora de la guerra civil, dos nens, Amir i Hassan, estan a punt de separar-se per a sempre. Nombrosos estels, que participen en un torneig infantil, es creuen en l'intens blau del cel de Kabul. Però després de guanyar el torneig, la traïció d'un nen atemorit engegarà els mecanismes d'una catàstrofe... i el començament d'una recerca èpica de la redempció. Ara, després de 20 anys vivint en Estats Units, Amir regressa a Afganistan, a pesar del perill que suposa l'implacable govern dels talibans, disposat a enfrontar-se amb els foscs secrets que li persegueixen i a reparar el dany que va fer.
Fuente: Canal de cine LaHiguera.net

Cartel de EnfrentadosEnfrentados (2006)
Director: David Von Ancken
Reparto: Pierce Brosnan, Liam Neeson, Anjelica Huston, Michael Wincott, Ed Lauter, Kevin J. O'Connor, Angie Harmon, Robert Baker, Wes Studi, John Robinson, Tom Noonan, Jimmi Simpson, Xander Berkeley

Enfrentados (Seraphim Falls), és una tibant pel·lícula d'acció psicològica, una batalla èpica i primària situada en el fascinant paisatge de l'Oest. La Guerra Civil ha acabat però el Coronel Morsman Carver (Liam Neeson) té una última missió: matar a Gideon (Pierce Brosnan) costi el que costi. Impulsada per la pròpia fúria, la persecució els duu a ambdós lluny de les comoditats i les convencions de la civilització, i els endinsa en els racons més sagnants de les seves pròpies ànimes.
Fuente: Canal de cine LaHiguera.net

Cartel de Paisajes TransformadosPaisajes Transformados (2006)
Director: Jennifer Baichwal

Paisajes Transformados és un film sobre el treball de l'internacionalment reconegut artista Edward Burtynsky. La pel·lícula li segueix en el seu viatge per Xina mentre fotografia l'evidència i els efectes de la massiva revolució industrial del país. La presa més gran del món, les fàbriques kilométricas i l'esglaiadora renovació urbana de Xangai són alguns dels temes que captura la lent del seu càmera en aquest documental que exposa les fotografies de Burtynsky en forma de narració per a meditar sobre el nostre impacte en el planeta. Al llarg del procés intenta conscienciar-nos sobre el món i la manera en la qual en ell vivim.
Fuente: Canal de cine LaHiguera.net

Cartel de PersepolisPersepolis (2007)
Director: Marjane Satrapi, Vincent Paronnaud
Reparto: Catherine Deneuve, Danielle Darrieux, Simon Abkarian, Chiara Mastroianni, Gena Rowlands

És la història d'una jove que creix en l'Iran de la Revolució Islàmica. A través dels ulls de Marjane, una precoç i oberta nena de nou anys, veiem les esperances d'un poble trencades al prendre els fonamentalistes el poder, imposant el vel a les dones i empresonant a milers de persones. Intel·ligent i sense por, enganya als "guardians socials" i descobreix el punk, Abba i Iron Maiden. Però quan el seu oncle és executat sense pietat i les bombes cauen al voltant de Teheran en la guerra entre Iran i L'Iraq, la por diària que envolta la seva vida és palpable.
A mesura que creix, l'audàcia de Marjane fa que els seus pares es preocupin per la seva seguretat. I així, als catorze anys, prenen la difícil decisió d'enviar-la a una escola a Àustria. Vulnerable i sola en un país estrany, resisteix els dolents glops típics d'un adolescent. A més, Marjane ha de combatre el fet de ser equiparada amb el fonamentalisme religiós i l'extremisme dels quals va haver de fugir. Amb el temps és acceptada, i fins i tot experimenta l'amor, però després de l'institut es troba sola i amb una terrible nostàlgia de la seva llar.
Encara que significa posar-se el vel i viure en una societat tirànica, Marjane decideix tornar A Iran per a estar prop de la seva família. Després d'un difícil període d'adaptació, entra en l'escola d'art i es casa, al mateix temps que continua parlant contra la hipocresia que presencia. ALS vint-i-quatre anys, s'adona que encara que és profundament iranià, no pot viure a Iran. Llavors pren la dolorosa decisió de deixar el seu país i anar-se a França, optimista sobre el seu futur, i modelada de manera indeleble pel seu passat.
Fuente: Canal de cine LaHiguera.net

Cartel de Bucarest, la memoria perdidaBucarest, la memoria perdida (2008)
Director: Albert Solé

"Bucarest, la memoria perdida" és un documental de 80 minuts sobre la memòria. Narra la recerca personal que fa Albert (un periodista nascut en l'exili en 1962) per recuperar les seves pròpies arrels, emmarcades entre un doble exili. El seu pare, el polític espanyol Jordi Solé Tura, que acabaria convertint-se en figura clau durant la Transició Espanyola, va ser obligat a exiliar-se per la seva militància antifranquista a la fi dels anys 50. Ara, després d'una vida repleta d'experiències polítiques i personals apassionants, Jordi ha iniciat un nou exili interior, aquesta vegada sense possibilitat de tornada: lluita contra el Alzheimer. La seva memòria es perd dia a dia. Aquest documental pretén recuperar els records d'unes vides atípiques, en el qual es barregen personatges històrics com Santiago Carrillo, Jorge Semprún, Manuel Garrotxa o Jordi Pujol, amb episodis poc coneguts de la lluita contra el franquisme i de la Guerra Freda. Per a Albert, moltes d'aquestes experiències són els records difusos d'un nen. Viatjarà d'un exili a l'altre intentant recompondre la memòria de la seva família, la seva pròpia memòria.
Fuente: Canal de cine LaHiguera.net