dijous, 17 d’abril del 2008

El baño del Papa



EL BAÑO DEL PAPA és una història commovedora i plena d'humor, sobre la dignitat humana i la solidaritat. La pel·lícula reflecteix la necessitat de tenir un somni, de com la gent humil d'un poble uruguaià, com tots els pobres del món, somia amb una vida millor i ha de lluitar dia a dia amb convicció i valor.

EL BAÑO DEL PAPA està co-dirigida pels uruguaians Enrique Fernández i César Charlone (nominat a un Oscar per la fotografia de Ciutat de Déu) i coproduida per Fernando Meirelles, realitzador nominat per l'Acadèmia d'Hollywood (Ciutat de Déu, El jardiner fidel).

Sinopsi:
Any 1998, Melo, Uruguai. El papa Juan Pablo II començarà la seva gira per Llatinoamèrica en aquesta petita ciutat en la qual s'espera a més de 50.000 visitants. Els més modests estan convençuts que aquesta visita serà miraculosa per a l'ànima i la cartera. Tots tenen la mateixa idea: vendre begudes i entrepans als que vindran a veure al Papa. Però Beto té una idea millor: construirà unes latrines davant de la seva casa i les llogarà.

Millor guió original Festival d'Huelva 2007 i Premi Horitzons Llatins Festival de Cinema de Sant Sebastià 2007.

Data d’estrena 25 d’abril