dimecres, 2 d’abril del 2008

Expediente Anwar



El 18 d'abril TRIPICTURES estrena EXPEDIENTE ANWAR (Rendition, títol original en USA), un thriller polític basat en la política 'no oficial' d'EEUU davant possibles casos de terrorisme internacional en els quals la Cia. té un paper rellevant, dirigit per Gavin Hood i protagonitzat per REESE WITHERSPOON, JAKE GYLLENHAAL i MERYL STREEP.

Sinopsi
La trama, que es desenvolupa en un país del nord d'Àfrica, segueix de prop un episodi de la vida de Douglas Freeman (Jake Gyllenhaal), analista de la CIA que treballa en el Maghreb i que, després de presenciar el brutal interrogatori al que sotmet la policia secreta nord-africana a un egipci-americà, es veu forçat a posar en dubte la missió que li han encomanat.

Anwar El-Ibrahimi (Omar Metwally), és un enginyer químic egipci-americà la família del qual va emigrar a Estats Units quan era nen i és segrestat per agents de la CIA com sospitós d'haver participat en un atemptat terrorista. Isabella, la seva esposa (Reese Witherspoon), farà tot quant estigui en la seva mà per trobar al seu espòs, que oficialment ha desaparegut en un vol entre Ciutat del Cap i Washington, DC.

Corrinne Whitman (Meryl Streep), la directora de la divisió de antiterrorisme de la CIA, un dels personatges clau de la trama, serà descoberta per Alan Smith (Peter Sarsgaard), assessor del senador Hawkins (Alan Arkin) i amic de la facultat de Isabella, que posarà en risc el seu lloc per destapar la veritat.