dissabte, 12 d’abril del 2008

Proyecto Dos



Proyecto dos de Guillermo Groizard i protagonitzada per Adrià Collado i Lucía Jiménez, i escrita pels guionistes, Guillermo Groizard, Manuel Valdivia, Chus Vallejo, Nacho Cabana i Marga Batolla, "Proyecto dos" és un magnífic relat de com la vida pot donar un gir de 360 º en el moment més inesperat.

Diego Durand (Adriá Collado), 40 anys, casat amb Susan (Lucía Jiménez), de qui està profundament enamorat i amb qui té al seu fill Mateo, és un bioquímicc que treballa com investigador en el CSIC (Consell Superior d'Investigacions Científiques). La seva major passió és la investigació, el coneixement: ell vol saber, saber, saber... Diego duu una vida rutinària, tranquil·la: col·legi nen ― laboratori ― casa ― laboratori ― família... si no fora perquè els déjà-vus -aquesta sensació "d'això ja ho he viscut abans" que sempre ha tingut- s'han intensificat moltíssim en els últims dies i tenen una força i profunditat inusitades.

El seu millor amic és Martín (Alfonso Lara), un científic burleta i descregut, que aniria a l'infern a recollir mostres si Diego l'hi demanés. Una nit, en companyia de Martín i per atzar, Diego veu en el programa de TV, "Nit d'impacte", com un home totalment idèntic a ell mor atropellat d'una manera molt espectacular en un accident de tràfic que succeïx a Buenos Aires. Diego pregunta als seus pares si ells saben qui era aquest home. Aquests, apesadumbrados, li confessen llavors! una mica que ni remotament sospitava: ell va ser adoptat. El que els "pares " ignoraven per complet és que Diego tingués un bessó.

Confós, desorientat, Diego decideix intentar esbrinar què passa. Però llavors comença a descobrir que tota la seva vida és un complet enigma: Qui són els seus pares biològics? Viuen encara? Per quins els van donar a ell i al seu germà bessó en adopció? Qui és la seva dona, qui -després de diversos anys de "feliç" matrimoni- sembla ser que li menteix i li oculta alguna cosa aparentment transcendental per a la seva vida? El món sencer se li cau damunt: Diego -un científic la principal passió del qual és el coneixement- necessita imperiosamente esbrinar què està passant. O...O és millor no saber?

S’estrenarà el pròxim 25 d’abril