dilluns, 7 d’abril del 2008

Todos estamos invitados



El divendres 11 de abril s’estrena la pel·lícula TODOS ESTAMOS INVITADOS de Manuel Gutiérrez Aragón i protagonizada per Óscar Jaenada, José Coronado i Vanessa Incontrada. Amb guión de Manuel Gutiérrez Aragón i Ángeles González-Sinde.
El jove Josu ha resultat ferit al intentar saltar-se un control de la guàrdia civil després d'haver incendiat un camió. Una bala li ha impactat en el lòbul esquerre i ha perdut la memòria. És tractat en un hospital penitenciari, a l'espera del que decideixin el jutge i l'autoritat competent.
Ell no sap molt bé qui és, pel que les monges que l’atenen li ensenyen a resar i a ser un bon cristià. Però altres interns ―de la seva mateixa organització― li ajuden a recordar que ell és, en realitat, un valent gudari, i que aviat podrà reincorporar-se a la lluita, si és que aconsegueix sortir de la presó.
Mentrestant, els successos segueixen el seu curs al País Basc. Un professor d'Universitat, Xabier, és amenaçat per les seves opinions molt crítiques sobre la situació a Euskadi.
Xabier té amors amb una de les seves alumnes, Francesca, italiana, que naturalment se sorprèn tots els dies davant el que està succeint pels carrers i llocs d'Euskadi. Francesca, bella i simpàtica, és a més psicòloga en un establiment psiquiàtric. Xabier no renuncia a anar als sopars de la seva societat gastronòmica malgrat els advertiments que rep per part de la policia. Una sèrie de menjars i sopars es repeteixen mentre Josu Jon, l'activista desmemoriat, torna a escena, però sempre sota la supervisió d'un centre psiquiàtric, precisament el centre psiquiàtric en el qual treballa Francesca. Entre Francesca i Josu Jon hi ha un corrent de simpatia. Francesca vol ajudar-li a recobrar la memòria. Però vol Josu Jon recobrar la memòria o prefereix oblidar qui ha estat?