dijous, 15 de maig del 2008

Africat - Cinema africà a Salt



Avui es posa en marxa la segona edició de la Mostra Internacional de Cinema Àfrica a Catalunya que se celebra a Salt fins el dia 18 de maig.

Aquest any els escenaris on gaudir d'aquest cinema tan desconegut a casa nostra són el Teatre de Salt i la Factoria Cultural Coma Cros i la cinematrografia convidada és la Marroquina.

La Mostra s'obre a les 12 del matí amb la projecció de la pel·lícula guanyadora de l'Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa de l'any 1976, Negres i blancs en colors, de Jean-Jacques Annaud que podem veure en versió original subtitulada al català.



A les 10 del vespre, al Teatre de Salt, es projectarà en versió original subtitulada al català la pel·lícula Daratt, del Txad, que va obtenir el Premi especial del jurat al Festival de Venècia 2006. Dirigida per Mahamat-Saleh Haroun i interpretada per Ali Bacha Barkaï, Youssouf Djaoro, Aziza Hisseine i Djibril Ibrahim entre d'altres.



Sinopsi de Daratt: Atim no va conèixer el seu pare ja que va morir abans que ell nasqués, durant la llarga guerra del desert del Txad. Es va criar amb el seu avi i ara, als 15 anys, l'avi li lliura una pistola i li ensenya on viu l'home que va matar el seu pare, un forner. Atim es converteix en aprenent d'assassí i espera el moment de la venjança.