dilluns, 26 de maig del 2008

Elsa (Luisa)



ABS Film Company continua apostant pel cinema de qualitat en català. ELSA ("Luisa") és la segona pel•lícula que la productora estrena en català, després de la mexicana "Parts Usades" (Partes Usadas) el passat mes de març.

El jove realitzador argentí Gonzalo Calzada dirigeix ELSA, pel•lícula que significa el seu debut al llargmetratge després d'una llarga carrera com a director de curts. El guió està firmat per un altre nou talent de la cinematografia argentina, la guionista Rocío Azuaya, guanyadora del concurs de l'INCAA i Metrovías 2004.
Coproducció entre Espanya i Argentina, de la mà de les productores ABS Film Company i Cinemagroup, la pel•lícula està protagonitzada per la consagrada actriu i directora de teatre argentina Leonor Manso ("Made in Argentina" -per la que va guanyar el Premi a la Millor Actriu al Festival de Valladolid de 1987-, "El Borde del Tiempo", "La última siembra" o "La Nube"). Completen el repartiment Jean Pierre Regueras ("El lado oscuro del corazón", "XXY"), Ethel Rojo ("Casa Flora") o Carmen Vallejo ("Crecer de golpe"), entre altres.
La Película
Luisa és una dona solitària que ha sofert un esdeveniment traumàtic al passat. Com a conseqüència, la seva personalitat, la seva forma de veure el món i la seva forma de relacionar-se amb els altres, són molt particulars. La vida de la Luisa farà un gir inesperat que la submergirà en una crisi sense sortida aparent quan mori el seu gat i la jubilada decideixi incinerar-lo.