dijous, 29 de maig del 2008

Estrenes del 30 de maig


La boda de mi novia


La niebla de Stephen King

Cartel de El edificio YacoubianEl edificio Yacoubian (2006)
Director: Marwan Hamed
Repartiment: Adel Imam

En El Caire, com en altres ciutats del món, confluïxen diverses persones que busquen coses distintes però amb un objectiu comú, la felicitat. A través d'un protagonista singular, l'Edifici Yacobían, fil conductor d'aquesta història, mostra uns personatges que busquen l'amor, la seguretat, el sexe o el poder entre altres coses.

Construït en 1930, l'edifici Yacobián està situat al carrer Suleimán Pacha, en ple centre comercial del Caire. Anteriorment immoble luxós per als rics residents de la zona, ha entrat en un procés de decadència al llarg dels anys. Per les seves entranyes veiem a una galeria de personatges, tan reals com variopins: Kaki Bey el Desouki, un membre de la vella aristocràcia i enginyer de més de seixanta anys que manté el seu pis per a les trobades amb els seus amants; Hagg Ezzam, un polític corrupte i un dels homes més rics de la ciutat, i personatges com Harem Rachid, intel·lectual homosexual i coordinador d'un diari. D'altra banda, en el terrat s'amuntonen les petites golfes ocupades per treballadors i famílies molt pobres, com la bella Busayna, que acaba de perdre al seu pare i ha de buscar un treball per a sostenir a la seva família. El seu nuvi, Taha, el fill del porter, és un jove massa intel·ligent per al seu estatus i, desil·lusionat amb el rumb que pren la seva vida, contacta amb un grup radical.

Cartel de The dead girlThe dead girl (2007)
Director: Karen Moncrieff
Repartiment: Toni Collette, Brittany Murphy, Marcia Gay Harden, James Franco, Josh Brolin, Rose Byrne, Giovanni Ribisi, Kerry Washington, Mary Steenburgen, Mary Beth Hurt, Nick Searcy, Bruce Davison, Piper Laurie

Una noia ha aparegut morta i al llarg de 5 històries que aparentment no guarden relació es desentramará el misteri de l'assassinat, descobrint-se també les manques de moltes de les vides que han envoltat el succés.

"L'Estranya" és la dona (Toni Collette) que troba el cos. La publicitat suscitada pel descobriment li genera una via de sortida per a escapar del control de la seva abusiva mare (Piper Laurie) i establir una estranya relació amb el misteriós Rudy (Giovanni Ribisi).

"La Germana", una estudianta d'Anatomia Forense (Rose Byrne), es troba entre dues aigües: la pressió de la seva mare (Mary Steenburger) perquè conservi l'esperança que la seva germana desapareguda fa anys regressarà a casa i el seu propi anhel de seguir endavant amb la seva vida. Quan examina el cadàver de la noia morta, està convençuda que ha trobat el cos de la seva germana desapareguda, la qual cosa li lleva un gran pes de damunt.

"L'Esposa" (Mary Beth Hurt) està atrapada en una intensa relació d'amor/odi amb el seu marit (Nick Searcy). Un terrible descobriment sobre la seva connexió amb l'assassinat de la noia l'obliga a plantar cara al que creia que sabia sobre ell… i d'ella mateixa.

"La mare" (Marcia Gai Harden) busca respostes sobre la vida de la seva filla escapolida i s'enfronta a una sèrie de revelacions que canviaran el curs de la seva pròpia vida. En la seva recerca conta amb l'ajuda d'altra noia amb problemes, la prostituta (Kerry Washington) que vivia amb la seva filla.

"La Noia Morta" (Brittany Murphy) és com una bola de foc: hiperactiva, volàtil, autodestructiva i subjecta a atacs d'incontrolable ira. També té un costat innocent i pueril. Somia amb millorar la seva vida i ser una bona mare per a la seva filla.

Cartel de La ronda de nocheLa ronda de noche (2007)
Director: Peter Greenaway
Repartiment: Martin Freeman, Eva Birthistle, Jodhi May, Emily Holmes, Toby Jones, Nathalie Press, Michael Culkin

L'any 1642 va significar un punt d'inflexió en la vida del cèlebre pintor holandès, Rembrandt, al passar de figura respectada i pròspera a indigent desacreditat. Davant la insistència de Saskia, la seva esposa embarassada, Rembrandt ha acceptat de mala gana pintar la milícia d’arcabucers d’Àmsterdam en un retrat en grup que més endavant serà conegut com ‘La ronda de nit’. El pintor no va a trigar a descobrir l'existència d'una conspiració que s'està tramant entre els mercaders d’Àmsterdam que encarnen als soldats en maniobres, amb la intenció d'obtenir avantatges financers i poder personal en l’urbs més rica del món occidental. Rembrandt es topa amb un crim. Esperançat amb el naixement del tan llarg temps anhelat fill i hereu, el pintor està decidit a evidenciar als assassins conspiradors i procedeix a fabricar la seva acusació meticulosament a través del quadre encarregat, posant al descobert el costat vil i hipòcrita de la societat holandesa en el context de l'hegemonia que va exercir en el segle XVII.

La bona fortuna de Rembrandt experimenta un gir. Saskia mor. Rembrandt formula l'acusació d'assassinat a través del cèlebre llenç i els conspiradors planegen la venjança. Es disposen a desacreditar-lo tant en el país com en l'estranger. Introdueïxen a una majordoma traïdora, Geertje, perquè el sedueixi. Tracten d'encegar-li. Planegen la seva ruïna social i financera, i pretenen crear les circumstàncies per a la seva caiguda en la misèria, injuriar a la seva jove mestressa, Hendrickje, conspirar per a la destrucció del seu fill, i acabar per tenir a Rembrandt agenollat. L'atrevit i valent llenç de La ‘ ronda de nit’, excepcional referent a estètica i continguts, és l'obra més reconeguda de Rembrandt; va consolidar la seva reputació com mestre pintor, no obstant això també li va destruir a nivell social i financer.