dimarts, 27 de maig del 2008

Ha mort Pollack


El director de cinema Sidney Pollack ha mort a l’edat de 73 anys a la seva casa de Los Àngeles, víctima d'un càncer que se li va diagnosticar fa 10 mesos.

Pollack era un dels grans del Hollywood contemporani: productor, actor, director, va obtenir l'Óscar com millor director per 'Memòries d'Àfrica' al 1985.

El film que va consagrar Pollack va ser 'Balleu, balleu, maleïts', rodat en 1969 i protagonitzat per Jane Fonda i Michael Sarrazin, i amb el qual va ser nominat al Oscar com millor director.

El realitzador també va destacar amb pel·lícules com 'Tootsie' (1982), que va obtenir 10 nominacions als Oscar i 'Tal com érem'.

Després d'uns anys allunyat de la gran pantalla va reaparèixer en 1995 amb 'Sabrina i els seus amors' protagonitzada per Harrison Ford, adaptació de la cèlebre pel·lícula que Billy Wilder va rodar en la dècada dels 50, i quatre anys després va tornar a la càrrega amb 'Caprichos del destino' també amb Ford.

Els seus últims projectes han estat 'The Reader' i 'Margaret', pel·lícules que estan previst que s'estrenin aquest any i 'Made of Honor', film que està actualment en la cartellera d'EEUU que passarà a la història com la seva última aparició en la pantalla pel seu paper de 'Thomas Bailey'.