dissabte, 10 de maig del 2008

Presentació dels cartells del Festival de Sant Sebastià

El director Mario Monicelli i el cinema negre japonés protagonitzaran dues de les retrospectives del Festival.

L'obra del mestre italià Mario Monicelli i l'especifico tractament del cine negre que la cinematografia japonesa ha realitzat al llarg de la seva història, seràn protagonistes en la próxima edició del Festival de Sant Sebastià, que se celebrarà del 18 al 27 de setembre.

En l'acte celebrat el 9 de maig a Sant Sebastià, el Festival ha donat a conèixer el cartell oficial de la 56 edició que, al costat dels corresponents a les diferents seccions i retrospectives, han estat realitzats per Oscar Mariné. El prestigiós disenyador ha creat de nou el projecte gràfic del festival, en continuïtat amb la línea iniciada l'any passat en el certamen donostiarra.

Oscar Mariné ha definit la imatge del cartell de la 56 edició com un gran focus, un altaveu, un projector. És una imponent antena que emet i rep informació i energia. Una referència i símbol cinematogràfic.


El cartell de Zabaltegi també respira elements gràfics referents a la cultura basca, encara que aquesta vegada la tipografia, sòbria, culta, potent i elegant, és la protagonista del cartell.


Horitzons Llatins és un retallable on queden reflectits elements autoctons de la cultura popular sud-americana.



Mario Monicelli mostra amb la seva pròpia imatge tota la força d'un director genial.




A Japó en Negre, el bo, la noia i el dolent, imatge del film japonés El gos rabiós (Akira Kurosawa, 1949) demostra que, de vegades, el clàssico supera en modernitat a moltes propostes actuals.