dissabte, 28 de juny del 2008

Aliento




El director coreà Kim Ki- duk, aclamat per la crítica i públic gràcies als personatges difícils, la sorprenent fotografia i els missatges inesperats, torna una vegada més amb Aliento, pel·lícula que li va valer per a presentar-se per primera vegada a competir en la Secció Oficial del Festival de Cannes 2007.

Aliento, rodada en tan sols 15 dies i amb un pressupost inferior a 500.000 dòlars, és un paral·lelisme entre la perspectiva de la mort que té un pres condemnat a la pena capital i els sentiments de la dona que el coneix. Per a ella, passar temps amb el condemnat és un poc la seva manera de pessigar-se per a distreure's de la picor que sent i al que no arriba per a gratar-se.

Sinopsi: Al descobrir que el seu marit té una amant, Yeon decideix visitar a un pres desconegut els continus intents de suïcidi del qual han estat notícia en la televisió. Jin es queda sorprès quan Yeon torna a visitar-lo. A poc a poc, el pres s'obre a la dona. Yeon li diu al seu marit que té a un altre. Aquest, gelós, la segueix a la presó i li prohibeix que torni a veure a Jin. Però Yeon i Jin estan molt més units del que creu el seu marit, més units que la vida i la mort.
Aliento s'estrena el 4 de juliol.