divendres, 13 de juny del 2008

Estrenes del 13 de juny


Pretextos


El incidente


12


La vida sin Grace

Cartel de La duquesa de LangeaisLa duquesa de Langeais
Director: Jacques Rivette
Repartiment: Jeanne Balibar, Guillaume Depardieu, Bulle Ogier, Michel Piccoli, Barbet Schroeder

Basada en l'obra de Honoré de Balzac, conta la història del jove general Armand de Montriveau que busca a través dels mars a Antoniette, Duquessa de Langeais, de la qual es va enamorar bojament cinc anys enrere. Finalment, la troba.
La Duquessa, viu retirada en un convent mallorquí… El general, es va enamorar d'ella el dia que la va conèixer, quan ja casada freqüentava els balls més extravagants de la Restauració monàrquica i regnava per aquell llavors la hipocresia i la vanitat. Afalagada per la seva atenció, la fascinant Antoniette inicia un joc de seducció calculat, negant-se sempre a Montriveau. A pesar de les més sinceres declaracions del jove la passió segueix sense complir-se, fins que humiliat, decideix buscar la seva venjança i l'amor de cop i volta desperta en Antoniette.

Cartel de An american crimeAn american crime
Director: Tommy O'Haver
Repartiment: Ellen Page, Catherine Keener, James Franco, Bradley Whitford, Ari Graynor, Nick Searcy, Romy Rosemont, Evan Peters, Jeremy Sumpter, Michael O'Keefe, Hayley McFarland, Scout Taylor-Compton, Tristan Jarred, Carlie Westerman, Hannah Leigh Dworkin, Brian Geraghty, Scott Reeves, Channing Nichols

La cinta es una interpretación de hechos reales a partir del caso "El Estado de Indiana contra Baniszewski" (1966). Todos los testimonios proceden de las transcripciones del juicio.

Esborronadora pel·lícula, basada en fets reals esdevinguts en Indiana, Estats Units, en 1965. En el mes de juliol les adolescents Sylvia i Jenny Linkens, filles d'un matrimoni de feriantes que viatjaven amb freqüència, van ser confiades a la cura temporal de Gertrude Baniszewski, una dona divorciada, mare de sis fills, que vivia en condicions precàries. L'acord era enviar setmanalment un xec de 20 dòlars, que havia de cobrir la seva manutenció. En aquest temps d'absència paterna les noies havien d'acudir a l'escola i a l'església baptista amb normalitat, com haurien fet d'haver estat els seus progenitors amb elles. No obstant això, les noies van començar aviat a ser víctimes de maltractaments, especialment Sylvia, que va ser vexada i torturada reiteradament no només per Gertrude, sinó pels seus fills i per amics dels seus fills, fins a extrems impensables. El film descriu aquests fets, alternats amb escenes del judici que va tenir lloc a continuació.