dimecres, 11 de juny del 2008

Ô Jerusalem



Dominique Lapierre visitarà Barcelona i Madrid la pròxima setmana per a promocionar la pel·lícula "OH, JERUSALEM", basada en el best seller que va escriure juntament amb Larry Collins.

Dirigida per Elie Chouraqui, "OH, JERUSALEM" reviu i dramatitza la lluita històrica per crear l'Estat d'Israel el 1948. Alterna els punts de vista jueus, àrabs i britànics de la força d'ocupació, en els seus intents per controlar la ciutat símbol per a diferents religions. Protagonitzen aquesta pel·lícula JJ Feild ("Les maletes de Tulse Luper" i "K-19"), Saïd Taghmaoui ("Estels en el cel" i "En el punt de mira") i Ian Holm ("El Senyor dels Anells", "Des de l'infern", "El senyor de la guerra"). Explicada des de diferents punts de vista, en el film es barregen valor, violència, política i un fort sentit de la moralitat. La seva història els duu des dels carrers de Nova York a la Terra Promesa, on arrisquen les seves vides lluitant pel que creuen.



El reconegut escriptor de La Ciutat de l'Alegria i Més Gran que l'Amor, Dominique Lapierre, va començar la seva trajectòria amb Larry Collins, amb la publicació, en 1964, del seu primer best seller històric, Crema París? Que va ser traduït a 40 idiomes i dut al cinema per Rene Clement amb més de 50 estrelles internacionals. Posteriorment va publicar, també amb Larry Collins, O Duràs Dol per mi, la història de la Guerra Civil espanyola a través del destí del torero El Cordobés. Uns anys després, aquest duo franc-americà, va escriure "OH, JERUSALEM", del que es van vendre 50 milions d'exemplars i va ser reconegut per la premsa internacional com el primer llibre imparcial sobre el naixement de l'Estat d'Israel i el començament del conflicte àrab-israelià.

Oh Jerusalem s'estrenarà el proper 4 de juliol.