dijous, 19 de juny del 2008

Los girasoles ciegos



El pròxim mes de setembre arriba la pel·lícula: LOS GIRASOLES CIEGOS dirigida per José Luis Cuerda, amb guió de Rafael Azcona i José Luis Cuerda.

Protagonitzada per Maribel Verdú, Javier Camara, Raúl Arévalo, José Ángel Egido, Roger Princep, Irene Escolar i Martín Rivas.

Basada en la novel·la homònima d'Alberto Méndez.

PREMI NACIONAL DE LITERATURA 2005 .
PREMI DE LA CRÍTICA 2005.

SINOPSI
Ourense, 1940. Cada vegada que Elena (Maribel Verdú) tanca la porta de casa, tira la clau dels seus secrets. El seu marit, Ricardo (Javier Camara), amenaçat per una despietada persecució ideològica, duu anys amagat en el pis on conviuen amb els seus fills, Elenita (Irene Escolar) i Lorenzo (Roger Princep). Salvador (Raúl Arevalo), un diàca desorientat després de l'experiència de lluitar en el front, arriba al seminari d'Orense. Alertat pels dubtes en la vocació del jove, el Rector (José Ángel Egido) li destina a fer classe en el col·legi on estudia Lorenzo. Creient vídua a Elena, Salvador s'obsessiona amb ella fins a posar en perill la fràgil realitat de la família. Ferits i sacsats per les circumstàncies, els protagonistes dels GIRASOLS CECS es copegen contra un mur de repressió, amors impossibles i derrotes emocionals, a la recerca d'un llamp de llum que els retorni a la vida.