dijous, 24 de juliol del 2008

Planet 51



PLANET 51, la primera pel·lícula d'animació de Ilion Animation Studios, serà estrenada a Espanya a la tardor de 2009. La pel·lícula que conta amb les últimes tecnologies d'avantguarda i amb un pressupost de més de 40 milions d'euros es converteix així en el projecte més car de la història del cinema espanyol.

La pel·lícula està dirigida per l'espanyol Jorge Blanco, co-dirigida per Javier Abad i Marcos Martínez i escrita per Joe Stillman (guionista de Shrek i Shrek 2).

Ilion Animation Studios ha creat tot un univers al voltant de PLANET 51 utilitzant les tecnologies més modernes, donant com resultat una experiència visual no comparable amb altres pel·lícules d'animació. L'estudi espanyol amb seu a Madrid conta amb 250 dissenyadors, desenvolupadors i enginyers, així com altres professionals de 20 països que han posat el seu treball al servei de PLANET 51, la primera pel·lícula d'animació de l'estudi fundat i dirigit, juntament amb les empreses Zed i Pyro Studios, per Ignacio i Javier Pérez Dolset. Zed i Pyro Studios (creador de la saga Commandos) ja estan treballant en el videojoc de PLANET 51 i en les diverses aplicacions i continguts per a mòbils, que donaran suport al llançament mundial de la pel·lícula.

La pel·lícula s'estrenarà a EE.UU a través de Sony Pictures Releasing el 20 de novembre de 2009 amb un suport sense precedents. En la seva versió anglesa contarà amb les veus de Dwayne "The Rock" Johnson, Jessica Biel, Justin Long, Gary Oldman i John Cleese entre d’altres.

Sinopsis:
Planet 51 explica la història d'un astronauta, el Capità Charles "Chuck" Baker que aterra en Planet 51 pensant que ha estat el primer a arribar. Per a la seva sorpresa, descobreix que el planeta està habitat per uns éssers verds, l'únic temor dels quals és ser envaïts per alienígenes...com Chuck. Amb l'ajuda de Lem, un adolescent del planeta, Chuck intentarà tornar sa i estalvi a la seva nau abans de ser capturat.