dijous, 4 de setembre del 2008

La Desconocida



Dirigida per Giuseppe Tornatore i interpretada per Ksenia Rappoport, Michele Placido, Claudia Gerini, Alessandro Haber, PierFrancesco Favino, i música d'Ennio Morricone.



Irena, una jove ucraniana amb un passat ple de violència i humiliacions, es muda a una ciutat italiana on aconsegueix treball com empleada domèstica per a una família d'orfebres: els Adacher. Irina s'encapritxa amb la família, i sobretot amb la nena, Tea, la qual pateix una malaltia neurológica molt peculiar.

Encara que Irina no és capaç de superar per complet els horrors de la seva vida, segueix endavant gràcies al record d'un amor turmentat, malenconiós i perdut. A poc a poc va integrant-se en la família i guanyant la seva confiança. Però el passat no ha acabat d'ajustar els comptes amb ella. Els seus malsons es faran realitat amb la reaparició de Muffa, un antic proxeneta. Aquest porta nous horrors, violència i tragèdia, al mateix temps que revela lentament la misteriosa obsessió per la qual Irina s'ha vinculat a aquesta família. Qui és veritablement la desconeguda?