dilluns, 13 d’octubre del 2008

A CIEGAS (BLINDNESS)


La pel·lícula de Fernando Meirelles va ser guardonada dissabte passat amb el Gran Premi del Públic i el Premi al Millor Disseny de Producció.
A CIEGAS (BLINDNESS) va aconseguir el Gran Premi del Públic d'El Periódico de Catalunya i el Premi al Millor Disseny de Producció en la Gal·la de Clausura de la 41ª Edició del Festival Internacional de Cinema de Catalunya, Sitges 2008.
El Gran Premi del Públic d'El Periódico de Catalunya és un dels guardons més importants del Festival de Sitges i un dels millors indicadors de l'acceptació d'una pel·lícula, doncs és resultat directe de la votació dels espectadors del festival. En passades edicions, aquest Premi va ser concedit a llargmetratges tan rellevants com "La ciència del somni", de Michel Gondry, o "%[REC]", el film revelació del passat any dirigit per Paco Plaza i Jaume Balagueró.
Basada en la novel·la Assaig sobre la ceguesa del Premio Nobel José Saramago, A CIEGAS (BLINDNESS) està dirigida per Fernando Meirelles ("Ciutat de Déu", "El jardiner fidel") i compte amb un repartiment de luxe encapçalat per Julianne Moore ("Fills dels homes", "Lluny del cel", "Les Hores"), Mark Ruffalo ("Zodiac", "Collateral", "La meva vida sense mi"), Gael García Bernal ("Babel", "La mala educación", "Amores perros"), i Danny Glover ("Arma letal", "Saw", "El color púrpura").
Sinopsi
Una estranya epidèmia de ceguesa sacseja un país. Les primeres víctimes són tancades en un hospital sense rebre explicacions no dono suport algun. Entre elles està una dona (Julianne Moore) que, malgrat no haver perdut la visió, decideix mantenir-lo en secret per a poder acompanyar al seu marit cec (Mark Ruffalo).