dilluns, 6 d’octubre del 2008

Leonera



El pròxim 21 de novembre s'estrena la pel·lícula LEONERA dirigida per Pablo Trapero i protagonitzada per Martina Gusman, Elli Medeiros i Rodrigo Santoro.

·SECCIÓ OFICIAL A COMPETICIÓ. CANNES 2008.
·HORIZONTES LATINOS. FESTIVAL DE SAN SEBASTIÁN 2008
.

Julia és acusada de la mort de Nahuel i ingressada en la unitat penitenciària on s'allotgen les recluses mares i embarassades. Mentre espera que neixi el seu fill, veu passar els dies, abstreta i aliena. Dues dones s'incorporen a la seva vida: Marta, una companya de reclusió que ja ha criat dos fills dintre de la presó i que es converteix en guia i consellera; l'altra és Sofia, la seva pròpia mare, un personatge ambigu amb el qual Julia es retroba després de molts anys. Sofia tracta de reparar els errors del passat, ajuda a la seva filla, li contracta un bon advocat, li duu roba per al bebé, i a poc a poc restableix la relació amb Julia.

La causa judicial per la mort de Nahuel té dues possibles culpables: Julia i Ramiro, que el dia dels fets es trobaven al costat del cos sense vida de Nahuel (Ramiro, cobert de sang, encara vivia). Els dos homes, d'una manera confusa i simultani, han estat amants de Julia, que no sap quin és el pare del fill que espera. Durant el desenvolupament de la causa, els testimoniatges de Julia i Ramiro s'oposen, l'u incriminant a l'altre.

El fill neix, es diu Tomás. La criança en la presó és difícil. No obstant això, Julia comença a sentir-se mare gairebé sense voler-lo. Comprèn que l'única cosa que li importa és la nova criatura que ara l'acompanya, que no hi ha per a ella més vida que la d'aquest nen.