dissabte, 4 d’octubre del 2008

Lola Dueñas



Filla de Nicolás Dueñas i de María Navarro, va néixer el 6 d'octubre de 1971 a Barcelona on va estudiar interpretació a l'Institut del Teatre d'aquesta ciutat.

Ha tingut una de les carreres més interessants del cinema espanyol amb la seva participació en les millors pel·lícules. El seu primer paper important va ser al 1998 a "Mensaka" on interpretava una tendre ionqui.

El Goya a la millor actriu se'l va endur el 2004 per la seva interpretació de Ramona a la pel·lícula d'Alejandro Amenábar, "Mar adentro" i el 2006 va rebre el premi a la Millor Interpretació al Festival de Cannes, al costat de tot l'elenc femení, per "Volver" de Pedro Almodóvar.



La seva darrera pel·lícula estrenada és "Fuera de Carta", de Nacho G. Velilla. Aviat la veurem a la pel·lícula de Pedro Almodóvar, "Los abrazos rotos", en fase de post-producció. Actualment està rodant "Yo también" d'Antonio Navarro i Álvaro Pastor on és la protagonista, i ja té en cartera un altre projecte, "Muchachas", de Philippe Le Guay, que està en fase de pre-producció i on compartirà cartell amb Carmen Maura i Natalia Verbeke.



Altres pel·lícules seves són: Marta y alrededores (1999); Las razones de mis amigos (2000); Hable con ella (2002); Piedras (2002); Días de fútbol (2003); 20 centímetros (2005)...

A la televisió l'hem vist a sèries com Periodistas, Entre naranjos y Policías, en el corazón de la calle.