dijous, 9 d’octubre del 2008

Mal dia para pescar



Dimecres 1 d'octubre, després de set setmanes i mitjana de treball, va finalitzar a Montevideo el rodatge de l'òpera primera d'Álvaro Brechner "Mal dia para Pescar". La filmació d'aquesta coproducció de Telespan 2000 (empresa pertanyent al grup Vèrtex 360º) amb la productora espanyola Baobab Films i la uruguaya Expresso Films va arrencar a Montevideo el passat dia 4 d'agost i ha tingut lloc íntegrament a Uruguai, en localitzacions de Montevideo, San Carlos i Mines.

Es tracta del primer llargmetratge d'Álvaro Brechner, director uruguayo d'origen alemany establert a Espanya qui ha dirigit nombrosos documentals i diversos multipremiats curtmetratges com Sofia, The Nine Mile Walk, Segundo Aniversario i també ha produït el curtmetratge Bregman, el següent.

Mal dia para pescar explica la història de dos peculiars buscavides: un ex campió mundial de lluita lliure -Jacob van Oppen- que encara creu ser "l'home més fort sobre la terra" i la seva protector, un manager -Orsini- que li organitza exhibicions i combats arreglats en secret. El seu peculiar viatge a la recerca d'un gloriós passat en el qual Orsini assegura que "el campió reconquistará el seu titulo", arriba a la seva fi en el moment que els esdeveniments prenen un rumb inesperat i incontrolable per als protagonistes.

El guió és una adaptació del conte Jacob i el otro de l'escriptor uruguayà Juan Carlos Onetti (Premi Cervantes 1980). Es tracta d'una pel·lícula agredolça amb segell d'autor, on confluïxen i es contrasten les aspiracions èpiques de la parella protagonista enfront de les circumstàncies còmiques i ridícules de la pròpia vida.

Té prevista l'estrena per a mitjans del 2009