diumenge, 7 de desembre del 2008

Sharkwater. Tiburón, en las garras del hombre



Òpera prima del reconegut fotògraf i biòleg marí Rob Stewart, és un fascinant documental que ofereix una visió actual sobre tauró i de la seva situació, deslligant-lo així de la icona que va suposar la imatge oferta per la mítica pel·lícula de Steven Spielberg, que va convertir a aquest animal en un monstre per a l'imaginari col·lectiu i que podia ser eliminat sense pietat. Rob Stewart conta com els taurons han sobreviscut a diversos cataclismes en la Terra, són necessaris per a mantenir l'equilibri i, no obstant això, estan en perill d'extinció.

Rodat en aigües amb gran població de taurons com Cocos Island, Costa Rica, les Galápagos i moltes localitzacions més, recull també l'explotació i corrupció al voltant dels beneficis de la pesca del tauró i la pràctica terrible del aleteo.

Després del seu pas pel Toronto Internacional Film Festival, i el Atlantic Internacional Film Festival, entre uns altres, TAURÓ, EN LES ARPES DE L'HOME es va presentar en el nostre país en la 15ª Edició del Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient de Catalunya (FICMA08), que es va celebrar el passat mes de juny.