divendres, 16 de gener del 2009

La lista



La lista, amb Ewan McGregor, Hugh Jackman i Michelle Williams, i dirigida per Marcel Langenegger (reconegut i guardonat director d'espots publicitaris que debut amb aquest film), s'estrena el 20 de febrer.

“Estàs lliure aquesta nit?” Una pregunta bastant senzilla, però la manera en la qual un home respon a ella pot canviar-li la vida per a sempre. Jonathan McQuarry (Ewan McGregor) és aquest home.

Un auditor anònim perdut en el mar de l'elit poderosa de la ciutat de Nova York on tot és "treballar, treballar i zero diversió". Per a ell és més aviat com: “treballar, treballar i zero viure.”No obstant això, una trobada fortuïta amb Wyatt Bose (Hugh Jackman), un advocat corporatiu de gran carisma, li presenta a Jonathan uneixi ciutat de Nova York que només existeix per als privilegiats: un racó de jocs decadent per a directius de classe alta de Manhattan. En el món de Wyatt els homes duen vestits de quatre mil dòlars i, quan s'afluixen el nus de la corbata, freqüenten discoteques alternatives molt calentes, on les dones són molt maques i sempre estan disponibles. I què hi ha per als agents de borsa que treballen divuit hores al dia i que no tenen temps per a una vida personal? Per a ells està: “La Llista”, una mica així com un club de sexe on amb el nombre de mòbil adequat i quatre paraules senzilles (“Estàs lliure aquesta nit?”) poden obtenir una nit de plaer sexual.

És un món d'intimitat “sense complexitat”, com explica la primera conquesta de Jonathan (o viceversa), i a través d'ell, Jonathan descobreix un costat de la seva personalitat que ell mateix no sabia que existia. No obstant això, un affaire amb una bellíssima i misteriosa estrangera que Jonathan coneix només per la inicial del seu primer nom: “S.,” (Michelle Williams), li mostrarà altre món que ell mai va imaginar: el dels paranys i els assassinats.El Director Marcel Langenegger debuta en un llargmetratge amb La Llista, una pel·lícula de suspens psicològic molt seductora sobre estrany i eròtic viatge d'un home cap al seu descobriment personal, protagonitzada per Ewan McGregor (La franquícia de La Guerra de les Galàxies, Trainspotting), Hugh Jackman (La franquícia de X-Men , La font de la vida) i Michelle Williams (En terreno vedado).