diumenge, 8 de febrer del 2009

Los muertos van deprisa



El director gallec Àngel de La Cruz (dos Goyas a la millor pel·lícula d'animació: El bosque animado i El sueño de una noche de San Juan), estrena el 13 de març el seu primer llargmetratge de ficció protagonitzat per Neus Asensi, Chete Lera, Manuel Manquiña, Ernesto Chao, María Castro i Antonio Duren "Morris".

En paraules del director "és una comèdia com les d'abans, i alhora un cant d'amor a Galícia i a les seves gents, uns personatges durs per fora i tendres per dintre, és a dir, en clau de retranca (ironia típicament gallega), diria que és una història de percebes".

De què va?

Irene és una camionera que acudeix a buscar marisc a un poble de la costa gallega però es queda embussada amb el seu camió en un pont, impedint el pas al cementiri el dia que van a enterrar al pare patró major de la cofradia de mariscadores. Les velles diferències entre els uns i els altres s'accentuaran alterant la, fins a llavors, tranquil·la vida del poble.

A priori :

L'argument pot estar bé, ara cal veure com estarà tractada la pel·lícula i com s'ha fet la direcció d'actors perquè el repartiment, sobretot els protagonistes, deixen molt que desitjar.