dimarts, 17 de març del 2009

Black Power & Civil Rigths, El missatge del soul i el funk



Dimarts 17 de març de 2009 a les 20.30 h al Cinema Truffaut. Preu 3 €

En el marc del Black Music Festival, s’organitza aquest cicle de cinema que permet a l’espectador acostar-se a les llegendes de la música negra de tots els temps de la mà de grans documentals i pel•lícules. Presentarà les sessions Joan Pérez, director del cicle, traductor de La gran enciclopedia del blues (Robin Book/Ma Non Troppo), bateria, melòman i activista de les músiques negres.

En aquesta sessió es projecta Movin’on up. The music & message of Curtis Mayfield & Impressions David Peck (Estats Units, 2008) 124 min VOSE

Aquesta pel•lícula documental reconstrueix l’evolució musical de Curtis Mayfield amb The Impressions i la posterior carrera en solitari d’una de les figures més emblemàtiques i originals del soul de Chicago. A banda de fer palès el gran compromís de la seva música i lletra amb el moviment de lluita pels drets civils i analitzar-ne el context, el documental ofereix una vintena d’impressionants actuacions televisives sense interrupcions que pertanyen a la seva època més productiva i influent (entre 1965 i 1973).

Organitzat per: "la Mirona" i Museu del Cinema

Col·labora: Cinema Truffaut