dilluns, 30 de març del 2009

Testimonio



El pròxim 8 d'abril surt a la venda en DVD la pel·lícula documental 'TESTIMONIO', un relat sobre la vida privada, espiritual i pública de Karol Wojtyla,

A través d'imatges d'arxiu inèdites, recreacions històriques i entrevistes clau amb Stanilsaw Dziwisz, el qual va ser el seu Secretari personal durant quatre dècades, 'TESTIMONIO' revela detalls de la vida de Juan Pablo II fins a ara desconeguts com que va ser apunyalat en un segon intent d'assassinat en 1982 en Fátima pel sacerdot integrista espanyol Juan Fernández Krohn o que al Pontífex li agradava disfressar-se i sortir en secret del Vaticà per a estar més prop de la gent del carrer. ¿?!!!!

'TESTIMONIO' està basada en el best-seller 'Una vida amb Karol', escrit pel propi Dziwisz, que ha estat traduït a 12 idiomes i del que s'han venut més de 1 milió d'exemplars.

Rodada en els llocs més secrets del Vaticà, Cracovia, Wadowice (poble natal de Wojtyla), Portugal i Alemanya, la pel·lícula està dirigida pel polonès Pawel Pitera i narrada pel propi Dziwisz i l'actor Michael York ('Codi Omega', 'Les sèries de la Bíblia').

La pel·lícula, aclamada per l'Església, es va estrenar el passat mes d'octubre amb gran èxit al Vaticà. Milers de persones van omplir l'Aula Pablo VAIG VEURE, entre elles l'actual Pontífex Benedicto XVI i els cardenals i prelats que assisteixen el Sínodo de Bisbes. Després de veure la pel·lícula Benedicto XVI va reconèixer que gràcies a aquesta pel·lícula qui no va conèixer a Juan Pablo II pot intuir la seva passió evangèlica i va destacar l'afecte amb el qual el cardenal Dziwisz conta els 39 anys que va estar al costat de Wojtyla.

A priori

Algú es pot creure que aquest home sortia del Vaticà disfressat de persona corrent i passejar-se per Roma? Jo no! De fet si aquest documental té el vist-i-plau del Vaticà i han quedat tots tant contents m'hi imagino que deu ser qualsevol cosa menys fidel a la realitat!!!

Per cert, cada cop que m'imagino la sala de cinema del Vaticà plena d'aquells senyors disfressats de cardenals i bisbes m'entra un atac de riure!