dissabte, 18 d’abril del 2009

25 Quirats



25 Quirats, òpera prima del director i guionista navarrès Patxi Amezcua, protagonitzada per Francesc Garrido ("Pretextos", "Teresa, el cos de Crist") i Aida Folch ("Les vides de Celia", "Fi de curs"), és un thriller radical i modern rodat en castellà i català per una Barcelona desconeguda i fosca.

Completen el repartiment de 25 Quirats, Manuel Morón ("Mataharis", "La nit dels girasols"), Joan Massotkleiner ("Cándida", "Hipnos") i Hèctor Colomé ("Benvingut a Farewell-Gutmann", "Cançons d'amor en Lolita's Club")

De què va?

La gran ciutat és l'hàbitat perfecte per a buscavidas, timadores, lladres, matons, mafiosos i policies corruptes. ABEL és un tipus solitari que es dedica a cobrar deutes a morosos per mètodes expeditius. KAY, una joveneta que es dedica a robar cotxes i donar petits cops. El seu pare, SEBAS, un perista ficat sempre en embolics, sempre amb deutes, sempre estafant a uns per a saldar comptes amb uns altres. GARRO, un inspector de la brigada anti-atracaments de dubtosa honestedat. Uns atracadors kosovars. Uns matons mexicans. Un sicari turc... Una variopinta fauna de delinqüents en la jungla d'asfalt que és la gran ciutat... Tots farts de la vida que duen. Tots desitjant donar l'últim cop, el gran cop... Una borsa plena de joies pot ser la solució.