dissabte, 9 de maig del 2009

57 Festival de Donostia



La nova imatge per a la 57 edició del Festival de Sant Sebastià s'ha presentat en un acte que ha tingut lloc en el Kutxaespacio de la Ciència de Sant Sebastià. La sobrietat, la llum i el color són els elements amb els quals juga el cartell oficial per a transmetre“la contenció pròpia d'aquests temps combinada amb tot el ventall de colors que oferirà una edició que tindrà la mateixa intensitat i varietat de continguts habituals en Sant Sebastià”, va explicar el director del Festival, Mikel Olaciregui. La imatge del Festival i els cartells corresponents a les principals seccions han estat creats, com en els dos últims anys, per Oscar Mariné.

La 57 edició es desenvoluparà al llarg de nou dies, des del divendres 18 al dissabte 26 de setembre. Com és habitual, les tres seccions competitives, Secció Oficial, Zabaltegi i Horitzons Llatins, constituirà la columna vertebral del Festival de Sant Sebastià.

En la Secció Oficial, una quinzena de pel·lícules competiran per la Conxa d'Or i el conjunt de premis del palmarés oficial.

Zabaltegi-Nous Directors donarà a conèixer la primera o segona pel·lícula de realitzadors emergents, que competiran pel premi Kutxa-Nous Directors, dotat amb 90.000 euros. Zabaltegi-Perles presentarà una selecció de pel·lícules impulsades o premiades en altres grans festivals, que optaran al Premi TCM del Públic, dotat amb 70.000 euros. Un segon premi de 35.000 euros es destina a la pel·lícula europea que obtingui major votació en aquest apartat. Les pel·lícules seleccionades en Horitzons Llatins, que recullen la millor producció llatinoamericana de la temporada, opten al Premi Horitzons, dotat amb 35.000 euros.

La programació es completarà amb iniciatives com Made in Spain, Panorama del Cinema Basc, Cinema en Construcció, Cinema en Moviment i Escoles de cinema.

Hi haurà dos retrospectives, una dedicada a un dels grans directors clàssics d'Hollywood, Richard Brooks, i altra que durà el títol de "La contraola: novíssim cinema francès”, i reflectirà la confluència de talents renovadors que s'està produint en aquests moments a França.