dimecres, 10 de juny del 2009

Cher ami



La nova proposta del director Miquel Pujol és la pel·lícula de dibuixos animats "Cher Ami", una cinta d'animació catalana que arriba a les nostres pantalles el pròxim 19 de juny.

El director, que ha treballat com a dibuixant i il·lustrador per a Walt Disney, ha combinat animació en dos i tres dimensions per realitzar una entranyable pel·lícula d'aventures i humor dirigida especialment al públic infantil i familiar.

La pel·lícula està inspirada en fets reals, en la història d'un colom missatger que, en plena Guerra Mundial, va salvar la vida d'un batalló de soldats americans que s'havien perdut al bosc durant la contesa.

La cantant Nina posa veu a la banda sonora, composta per Manel Gil i interpretada per l'Orquestra Simfònica de Bratislava.

La producció de Cher Ami ha involucrat més de 240 professionals de diferents àmbits i és un exemple de la qualitat i potencial de la indústria d'animació espanyola.



El cinema clàssic de Disney és el referent d'aquesta pel·lícula realitzada per la productora catalana Acció, en coproducció amb Euroview, Digital Dreams Films i Mesfilms; i en coproducció associada amb Televisió de Catalunya. També compte amb la participació de TVE. Es tracta de la primera producció directament pensada per a la gran pantalla de la productora i és un film que demostra que pot aconseguir bon cinema d'animació a Espanya un pressupost raonable i una qualitat notable.

La pel·lícula està doblegada al català i al basc i ha participat en els festivals de San Sebastià, Sitges i Màlaga, on ha trobat una gran acceptació per part del públic.