divendres, 12 de juny del 2009

Tres micos



Divendres que ve 19 de juny, s'estrenarà comercialment l'última pel·lícula del cineasta turc Nuri Bilge Ceylan titulada TRES MICOS, pel·lícula per la qual Ceylan va ser guardonat amb el Premi al Millor Director en el festival de cinema de Cannes 2008.

Després de les lloades Llunyà i Els Climes, en les quals s'abordaven problemàtiques socials, laborals i matrimonis en crisis, TRES MICOS és una proposta en la qual el seu director segueix explorant l'ànima dels seus personatges mitjançant una intriga carregada de relacions complexes i violentes.

Segons diu el director, la pel·lícula s'inspira en el conte japonès dels tres micos de la saviesa. Cadascun es cobreix amb les mans una part diferent del rostre, els ulls, la boca i les oïdes, per a no veure, no dir ni escoltar una mica dolent.

De què va?

Una família comença a esfondrar-se quan el que semblaven petits defectes es converteixen en extravagants mentides. Escullen lluitar per a mantenir-se junts amagant la veritat, i així evitar inconvenients i responsabilitats que els semblen impossibles de suportar. Prefereixen ignorar la veritat, no veure ni parlar del tema.

TRES MICOS, de nacionalitat turca amb participació francesa i italiana, va ser seleccionada per a representar a Turquia en els Premis Oscar 2009 a la Millor Pel·lícula de parla no anglesa.

2 comentaris:

Bargalloneta ha dit...

té bona pinta!!!
no n'havia sentit a parlar!!!
la tindré en compte!
bon cap de setmana!

Nacho Hevia ha dit...

doncs...amb tan bona recomanació... hi aniré a veure-la!

feliç cap de setmana!