dimarts, 28 de juliol del 2009

El baile de la Victoria



El Baile de la Victoria dirigida per Fernando Trueba i protagonitzada per Ricardo Darín, Abel Ayala, Miranda Bodenhöfer i Ariadna Gil, ha estat seleccionada per a la pròxima edició del Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià, per a una projecció especial en secció oficial, fora de concurs. La passi de gal·la tindrà lloc el dissabte 19 de setembre i assistirà tot l'equip artístic de la pel·lícula.

El Baile de la Victoria és l'adaptació de la novel·la homònima, guanyadora del Premi Planeta, d'Antonio Skármeta. Amb guió de Jonás i Fernando Trueba i del propi Antonio Skármeta.

Narra una història d'amor, amistat i venjança. Se situa en l'època de l'arribada de la democràcia a Xile, quan el president decreta una amnistia general per a tots els presos sense delictes de sang. Ángel Santiago (Abel Ayala), un jove somiador i valent decidit a venjar-se pels abusos rebuts en la presó, planeja al mateix temps un ambiciós i arriscat robatori per al qual necessita la col·laboració de Nicolás Vergara Grey (Ricardo Darín), un famós lladre de bancs que fuig de la seva reputació mentre tracta de recuperar a la seva família. El seu pla es complica per la màgica presència de Victoria, una misteriosa adolescent l'única manera de la qual d'expressar-se és el ball.