dimecres, 8 de juliol del 2009

Moon



Sam Rockwell interpreta l’únic personatge d’aquesta pel·lícula, un astronauta solitari atrapat en espai.



El director Duncan Jones (el fill de David Bowie), amb un pressupost de baix i un càsting només d'un home, ofereix 97 minuts de una meditació sobre ètica de l'era espacial (clons, aïllament, corporacions espacials dolentes). I funciona.

Durant tres anys, l'astronauta miner de la Lluna Sam Bell ha estat vivint i ha treballat dins una petita base espacial antisèptica. Les seves úniques comoditats són mongetes fangoses, missatges gravats de la seva muller, i un robot misteriosament subordinat nomenat Gurty (interpretat per Kevin Spacey).

Cap al final de la seva missió, la seva salut mental i física comença a deteriorar-se ràpidament i es torna al·lucinatori i paranoic.



Hi ha un home en el fons dels missatges gravats de la seva muller. Gurty té converses clandestines amb la tèrbola empresa de Sam. A més el substitut de Sam ha embarcat al vaixell i és una versió més jove i més sana de Sam.

L'interior completament blanc tranquil de l'estació lunar es comença a assemblar a una cel·la mentre Sam treballa a través de la seva bogeria i intenta resoldre el misteri del clon. O és ell mateix? Qui és? Qui sap?