dissabte, 27 de juny del 2009

"N" NAPOLEÓ I JO



"N" NAPOLEÓ I JO és la pel·lícula dirigida per PAOLO Ì i protagonitzada per DANIEL AUTEUIL, ELIO GERMÀ i MÓNICA BELLUCCI. És una coproducción hispà-italiana de Alquimia Cinema, Cattleya i Babe Films, distribuïda a Espanya per On Pictures.


SINOPSIS En 1814 Napoleó arriba bandejat a la illa de Elba, acollit per l'entusiasme exaltat del poble i de les personalitats locals. Però hi ha algú que no ho celebra: el jove Martino Papucci, fill d'una família de comerciants de Portoferraio, mestre idealista i llibertari, jove poeta i amant libertino de la bella i madura Baronessa Emilia. Martino detesta al ex Emperador i somia totes les nits amb matar-lo, per a venjar als ideals revolucionaris traïts i als molts joves manats a massacrar-se sobre els camps de batalla de tota Europa; d'aquesta manera quan li oferixen ser escribano i bibliotecari del nou Rei de Elba, accepta, amb la intenció de complir per fi el delicte per al qual se sent predestinado. Però es revela més complicada del previst: avorrit en el bandejament, Bonaparte es diverteix irritant a aquell mosso revolucionari, del que probablement, ha percebut de seguida l'hostilitat, mostrant-se com un heroi patèticament en l'ocàs, que ja està derrotat, cansat i penedit. Entre seduccions i traïcions, intents frustrats i sorprenents confessions, veurem la trobada entre el candor i l'idealisme dels vint anys amb el desengany de l'edat adulta i la malícia del poder, fins a arribar al sorneguer i sorprenent final...

divendres, 26 de juny del 2009

Més enllà del dubte



MÉS ENLLÀ DEL DUBTE és el remake del clàssic thriller del mateix nom dirigit per Fritz Lang en 1956. Aquesta nova versió està dirigida per Peter Hyams (La fi dels dies) i protagonitzada per Michael Douglas (Traffic, L'ombra de la sospita), Jesse Metcalfe ("Dones Desesperades", Totes contra ell) i Amber Tamblyn (Un per a totes, El senyal).

De què va?

C. J. Nichols (Jesse Metcalfe), un periodista desesperat per trobar una història impactant que li permeti conservar el seu treball, decideix autoinculparse com responsable d'un assassinat. El seu objectiu és desemmascarar al poderós fiscal del districte, Mark Hunter (Michael Douglas) que ha crescut en la seva carrera manipulant proves i empresonant a innocents. Les coses es complicaran quan el fiscal descobreixi el pla del periodista i comenci a presentar proves que demostren que ell és, realment, l'assassí...

dijous, 25 de juny del 2009

Comiats



Divendres 3 de juliol s'estrena l'última pel·lícula del director japonès YOJIRO TAKITA titulada COMIATS, guanyadora del Oscar 2009 a la Millor pel·lícula de parla no anglesa. i

COMIATS, amb guió de KUNDO KOYAMA (famós gràcies a l'èxit del programa de cuina El cuiner de ferro) i música de JOE HISAISHI (compositor habitual de les pel·lícules de Hayao Miyazaki) és una poètica i vitalista pel·lícula que descriu la història d'un jove músic en l'acompliment de la seva nova activitat professional com amortajador, una història en la qual el jove descobreix la mort en totes les seves facetes permetent-li així emprendre una nova vida.

Amb summe respecte, YOJIRO TAKITA (Bateria, La sang en els ulls, L'última espasa,...) detalla l'elegant, bella i tranquilitzadora cerimònia del amortajamiento en la qual es renta, vesteix i maquilla al difunt en presència dels seus afins, un ritual tan artístic i silenciós semblant a la cerimònia del te.

COMIATS, guardonada amb 10 premis de l'acadèmia cinematogràfica japonesa (Millor pel·lícula, director, actor, guionista,...), va sorprendre el passat febrer al guanyar el Oscar a la Millor pel·lícula de parla no anglesa, imposant-se per sobre de les multipremiadas i grans favorites "Vals amb Bashir" i "La Classe".

dimarts, 23 de juny del 2009

Paintball



El 10 de juliol s'estrena la pel·lícula PAINTBALL, dirigida per Daniel Benmayor i produïda per Julio Fernández per a Filmax. La cinta, òpera primera del jove català i rodada en anglès, s'ha venut pràcticament a tot el món. En Nova York es va portar a terme el seu Première Internacional dintre del Festival Tribeca (Secció Oficial Midnight fos de concurs).

Formen el repartiment Jennifer Matter (Expose, Wet Dreams, Dry Days), Claudia Bassols (“Amar en tiempos revueltos”, The Eagle Path), Peter Vius (Savage Grace, The Cheeta Girls 2), Anna Casas (Nosotras), Brendan Mackey (“Life on Mars”), entre d'altres.

De què va?

Vuit desconeguts coincideixen en una partida de Paintball extrem. El que per a tots comença sent un joc, aviat es convertirà en el seu major malson. Les regles han canviat i ara tot val. A poc a poc els jugadors són assassinats sense cap explicació aparent. Qui vulgui sobreviure no tindrà més remei que jugar fins al final, encara que arribar a l'últim nivell no garanteixi gens.

Un argument d'allò més "original", no?

dilluns, 22 de juny del 2009

Nou rostre per a Conan



Després de tenir el rostre de Jorge Sanz i d'Arnold Schwarzenegger, Conan tindrà un nou rostre i podria ser el de l'actor, encara no massa conegut, Roland Kickinger que està negociant amb Lionsgate i Nu Image/Millennium la seva participació en aquesta pel·lícula sobre el bàrbar guerrer.

Kickinger té forces trets en comú amb Arnold Schwarzenegger: tots dos són austríacs i tots dos van ser culturistes abans que actors. Per si això fora poc, Kickinger acaba de participar en Terminator Salvation, on ha encarnat a un T-800, un paper secundari en la saga que els seus dues primers títols va protagonitzar el seu paisà Arny.

diumenge, 21 de juny del 2009

EX



Després del seu enorme èxit a Itàlia, aquesta divertidísima comèdia sobre els conflictes de EX-parelles arribarà als cinemes el 24 de juliol.

Protagonitzada per alguns dels actors més reconeguts d'Itàlia, com Silvio Orlando ("Caos calmo", "El caiman" "L'habitació del fill"), Alessandro Gassman ("Caos calmo", "Transporter 2", "Hamam, el bany turc"), o Claudia Gerini ("No et moguis", "La Passió de Crist", "Sota el sol de la Toscana"), EX està cridada a convertir-se en una de les comèdies de l'estiu.

De què va?

Tots tenim un "EX". Alguns els odiem, uns altres s'han convertit en els nostres amics i sempre existeixen aquells dels quals encara estem enamorats. Aquesta comèdia coral italiana ens mostra diverses històries sobre relacions acabades per elecció, per error o per un joc del destí...i és que l'amor no és per a sempre, però un "EX" sí.

dijous, 18 de juny del 2009

Supercanyeres!



El 26 de juny s'estrena l'absurda pel·lícula SUPERCANYERES, dirigida i produïda per Oliver Parker (La importància de dir-se Ernesto, Un marit ideal) i Barnaby Thompson (Wayne’s World 1 i 2, Spiceworld, Un marit ideal).

En el Regne Unit, la pel·lícula s'ha convertit en tot un èxit de públic al recaptar 25 milions de dòlars i on preparen ja la segona part. Conta amb un repartiment estel·lar d'actors còmics: Rupert Everett (Les noces del meu millor amic, Un marit ideal) assumeix el doble paper de la poc ortodoxa directora Camilla Fritton i del germà d'aquesta, Carnaby Fritton, al costat de Colin Firth (El diari de Bridget Jones, La importància de dir-se Ernesto), en el personatge del ministre d'Educació, Geoffrey Thwaites. El còmic Russell Brand és Flash Harry; Caterina Murino (Casino Royale) dóna vida a la Srta. Maupassant, la professora d'idiomes; Jodie Whittaker (Venus) encarna a Beverly, la recepcionista del centre; Stephen Fry és el presentador de “School Challenge”, Mischa Barton interpreta a la ex capitost i relacions públiques Guru JJ French i Lena Headey (300) és la nova professora, la Srta. Dickinson. Un important grup de talents emergents dóna vida a les actuals noies de St. Trinian’s, entre les quals figuren Gemma Arterton debutant en el cinema com Kelly, la líder del grup, Talulah Riley (Orgull i prejudici), Amara Karan (Viatge a Darjeeling), la cantant Paloma Faith, Tamsin Egerton (Secrets de família), Antonia Bernath i la top model internacional Lily Cole, en el paper de l'alumna Polly.

La pel·lícula conta a més amb una banda sonora també “supercanyera” que inclou entre d'altres, temes de Girls Aloud, Lily Allen i fins i tot un duet interpretat per Colin Firth i Rupert Everett.

De què va aquest despròposit?

L'escola per a senyoretes Sant Trinian's s'enfronta a una greu crisi econòmica i el banc amenaça amb tancar les seves portes. Per a evitar-lo, les nenes de l'internat planegen robar el famós quadre "La jove de la perla" per a vendre'l en el mercat negre i poder pagar el deute. Per a portar a terme el seu pla, hauran de deixar a un costat les seves diferències i sumar esforços per a aconseguir l'èxit.

dimarts, 16 de juny del 2009

LOL


El proper 26 de juny s'estrena LOL (Laughing out loud) dirigida per Lisa Azuelos i protagonitzada per Sophie Marceau i la considerada nova Marianne del cinema francès, la jove Christa Teret.

Després d'arrasar en la taquilla francesa, amb més de 3.000.000 d'espectadors, la "generació wiki" ha trobat la seva pel·lícula bandera: són joves, atractius, sexualment desinhibits, i es mouen com peixos en l'aigua a través de les noves xarxes socials que han modificat radicalment els "obsolets" patrons de comunicació tals i com els teníem concebuts fins a avui.

Entroncant amb el fenomen "teen" de GOSSIP GIRL , sèrie que ha acabat amb el clixé de productes bobos per a adolescents, mostra a més de manera molt autèntica, i en to de comèdia, l'evolució brutal que han sofert les relacions de pares i fills en el segle XXI. LOL ens enfronta amb els atribulats somnis i ambicions d'una generació que sent que el món està exactament als seus peus.

divendres, 12 de juny del 2009

Tres micos



Divendres que ve 19 de juny, s'estrenarà comercialment l'última pel·lícula del cineasta turc Nuri Bilge Ceylan titulada TRES MICOS, pel·lícula per la qual Ceylan va ser guardonat amb el Premi al Millor Director en el festival de cinema de Cannes 2008.

Després de les lloades Llunyà i Els Climes, en les quals s'abordaven problemàtiques socials, laborals i matrimonis en crisis, TRES MICOS és una proposta en la qual el seu director segueix explorant l'ànima dels seus personatges mitjançant una intriga carregada de relacions complexes i violentes.

Segons diu el director, la pel·lícula s'inspira en el conte japonès dels tres micos de la saviesa. Cadascun es cobreix amb les mans una part diferent del rostre, els ulls, la boca i les oïdes, per a no veure, no dir ni escoltar una mica dolent.

De què va?

Una família comença a esfondrar-se quan el que semblaven petits defectes es converteixen en extravagants mentides. Escullen lluitar per a mantenir-se junts amagant la veritat, i així evitar inconvenients i responsabilitats que els semblen impossibles de suportar. Prefereixen ignorar la veritat, no veure ni parlar del tema.

TRES MICOS, de nacionalitat turca amb participació francesa i italiana, va ser seleccionada per a representar a Turquia en els Premis Oscar 2009 a la Millor Pel·lícula de parla no anglesa.

dimecres, 10 de juny del 2009

Cher ami



La nova proposta del director Miquel Pujol és la pel·lícula de dibuixos animats "Cher Ami", una cinta d'animació catalana que arriba a les nostres pantalles el pròxim 19 de juny.

El director, que ha treballat com a dibuixant i il·lustrador per a Walt Disney, ha combinat animació en dos i tres dimensions per realitzar una entranyable pel·lícula d'aventures i humor dirigida especialment al públic infantil i familiar.

La pel·lícula està inspirada en fets reals, en la història d'un colom missatger que, en plena Guerra Mundial, va salvar la vida d'un batalló de soldats americans que s'havien perdut al bosc durant la contesa.

La cantant Nina posa veu a la banda sonora, composta per Manel Gil i interpretada per l'Orquestra Simfònica de Bratislava.

La producció de Cher Ami ha involucrat més de 240 professionals de diferents àmbits i és un exemple de la qualitat i potencial de la indústria d'animació espanyola.



El cinema clàssic de Disney és el referent d'aquesta pel·lícula realitzada per la productora catalana Acció, en coproducció amb Euroview, Digital Dreams Films i Mesfilms; i en coproducció associada amb Televisió de Catalunya. També compte amb la participació de TVE. Es tracta de la primera producció directament pensada per a la gran pantalla de la productora i és un film que demostra que pot aconseguir bon cinema d'animació a Espanya un pressupost raonable i una qualitat notable.

La pel·lícula està doblegada al català i al basc i ha participat en els festivals de San Sebastià, Sitges i Màlaga, on ha trobat una gran acceptació per part del públic.

dimarts, 9 de juny del 2009

Parla'm d'amor



PARLA'M D'AMOR és la pel·lícula basada en la novel·la homònima de Silvio Muccino i Carla Vangelista. Està dirigida i protagonitzada per SILVIO MUCCINO, autor del guió junt amb Carla Vangelista i coprotagonitzada per AITANA SÁNCHEZ-GIJÓN, amb la participació de CAROLINA CRESCENTINI, ANDREA RENZI, FLAVIO PARENTI, MAX MAZZOTTA, GIORGIO COLANGELI i la col·laboració de GERALDINE CHAPLIN.

És una coproducció hispà-italiana d'Alquímia Cinema i Cattleya en col·laboració amb RAI Cinema.

De què va?

És la història del naixement de Sasha i del renaixement de Nicole. És la història de dos éssers humans que es reconeixen immediatament però que han de complir tot el trajecte que la vida ha planejat per a cada un d'ells abans d'acceptar els propis sentiments, abans de trobar-se en igualtat de condicions, abans de tenir el valor de veure's reflectit cada un en l'altre. Abans de retre's i concedir-se'n un a un altre.

dijous, 4 de juny del 2009

[REC]2



Ja està disponible el nou teaser de [REC]2 creat especialment per Jaume Balagueró i Paco Plaza per al llançament de la pel·lícula.

El teaser, en el qual es poden veure les primeres imatges del film, és original, impactant i una mica gamberro, una petita mostra del que l'espectador trobarà en la seqüela de [REC].

Es pot gaudir d'aquest avenç del film en: www.rec2lapelicula.com. A més, en la web definitiva (que estarà disponible al juliol), s'inclouran continguts especials que permetran a l'usuari gaudir del terror en primera persona i viure una autèntica aventura.

REC2 estarà present també en totes les xarxes socials, així com en la web www.yodecido.com a través de la qual es podrà gaudir del material audiovisual de la pel·lícula en exclusiva.

Mireu el trailer, no té pèrdua, és genial!

dimecres, 3 de juny del 2009

The Black Dawn



Fa alguns mesos buscant alguna cosa pel Vuze, vaig trobar-me amb aquesta sèrie The Black Dawn (de descàrrega legal) i vaig mirar-me el primer episodi: em va captivar.

S'emet per internet en aquest web i cada setmana pengen un episodi d'entre 5 i 7 minuts. Ja en porten cinc capítols i 17 episodis. Però el més bo és un nou concepte (si més no per a mi) de sèrie, és interactiva, hi ha fòrums i per seguir-la cal interactuar, mirar els vídeos relacionats que es pengen a youtube i d'altres episodis col·laterals que tenen a veure amb la història dels personatges. De totes maneres veient només els episodis principals ja es segueix força bé. Això sí, en anglès, perquè no està traduïda ni subtitulada, però mitjançant el web pots trobar el resum de l'episodi que ja et dóna una idea de què va.

Doncs això, de què va?



Un matí un núvol negre cau lentament sobre la ciutat de Los Ángeles. Ningú sap què passa però de cop i volta la gent comença a morir. L'Adam, un estudiant que en aquells moments és a la universitat, veu com els seus companys i amics cauen morts i a ell no li passa res. En pocs minuts es queda sol. Tothom al seu voltant està mort.



Poca estona després, però, comença a trobar a alguns supervivents, estudiants de la mateixa universitat. En total es reuneixen 13 persones. Cap d'ells sap què ha passat ni per què, només que estan vius i la resta de la ciutat no.



A partir d'aquí és la lluita d'aquest grup de nois per la seva supervivència, les lluites internes en el grup i per descobrir què està passant, què és aquest núvol i, sobretot, perquè no els ha afectat a ells.

Amb el pas de les setmanes aniran fent descobriments sorprenents com que un professor seu no era el que aparentava i havia apuntat el seus noms en una llista. Com és que surten els 13 noms en una llista escrita a mà a corre-cuita? Què era aquest professor? Té alguna cosa a veure la llista amb la seva salvació? Per què ells? Per què en Lee no diu la veritat? Què amaga? I en Fox, estava realment boig o deia la veritat sobre unes persones ocultes?



Un munt de preguntes que s'aniran desvetllant en els 7 episodis que falten i que es poden començar a intuir amb la preqüela, disponible en el mateix web, The Black Dawn: Catalyst.

A The Black Dawn hi ha una escena brutal en la que es veu una locutora de les notícies de la tele explicant el que està passant a diverses ciutats americanes amb el núvol quan li informen pel pinganillo que el núvol ha arribat. Ella posa cara de por però continua informant, creient que no li passarà res quan de cop i volta nota el primer símptoma de l'estrany virus i pren consciència del que vindrà a continuació... el seu comentari és tan real que posa els pèls de punta. I això és el bo d'aquesta sèrie, que està lluny de les espectacularitats i irrealitats de Hollywood, és molt (massa) propera.

dimarts, 2 de juny del 2009

Parchís i una selecció de clàssics en DVD

El 10 de juny surt a la venda per a tots els nostàlgics i frikees varis el pack Parchís. Manga Films edita un complert pack amb les aventures del grup que va marcar a tota una generació. Són quatre pel·lícules i les respectives bandes sonores:



La guerra de los niños; Parchís entra en acción; La segunda guerra de los niños i Las locuras de Parchís.

Ah! I de regal, com no, un parxís amb les fitxes i els daus!

Universal Pictures es llança al classicisme i edita en DVD aquest proper mes de juliol grans clàssics inèdits en aquest format:




Mort en el Nil (1978) basada en la novel·la d’Agatha Christie i protagonitzada per un repartiment de luxe encapcelat per Peter Ustinov.

L’enigma de Manderson (1952), un interessant thriller amb Orson Welles.

Corassa negra (1954) amb Tony Curtis i Janet Leigh

Solter en dificultats (1962), una comèdia romàntica protagonitzada també per Tony Curtis.

Belle de jour (Luis Buñuel, 1967), pel·lícula del cineasta aragonès basada en la novel·la del mateix nom de Joseph Kessel, protagonitzada per Catherine Deneuve i Francisco Rabal i que va guanyar el Lleó d’Or en el Festival de Venècia.

En l’apartat de series de televisió, llega la 2º temporada de "DR WHO", noves aventures d’aquest misteriós Doctor i la seva companya Rose que viatgen per l’espai i el temps amb una cabina telefònica.

I l’estrella de totes les edicions: Els fans de la senyora Fletcher podrem completar la nostra col·lecció amb la 9a temporada de "S’HA ESCRIT UN CRIM" per resoldre els crims més misteriosos de la mà d’aquesta escriptora que val més no tenir-la gaire a prop si no vols trobar-te amb un cadàver al costat.

dilluns, 1 de juny del 2009

DAVID SELVAS (actualitzat 2012)


David Selvas va néixer el 21 de desembre de 1971 a Santa Perpetua de la Mogoda, fill de Roser Jansana i Lluís Selvas, és el petit dels seus germans tot i que el seu metre vuitanta-cinc no el fa gaire petit.

Es va donar a conèixer pel gran públic el 1996 quan va interpretar a Fèlix Montsolís a Nissaga de Poder, tot i que ja l’any 1994 havia començat a fer teatre amb l’obra Estrelles en un cel de matinada, de Dodin i dirigida per Jaume Melendres.


Ha anat alternant el teatre amb la televisió i el cinema i així l’hem pogut veure en pel·lícules com:

Amic / Amat
Carícies (1998) i Amic / Amat (1999) de Ventura Pons; Pau i el seu germà (2001) de Marc Recha; A la ciutat (2003) de Cesc Gay; Nubes de verano (2004) de Felipe Vega; Atlas de geografía humana (2007) d’Azucena Rodríguez o Che: Guerrilla (2008) de Steven Soderbergh.

Les darreres pel·lícules en que ha participat han estat: Celda 211 de Daniel Monzón (2009) on interpretava a Ernesto Dueñas i Ens veiem demà de Xavier Berraondo (2009). I en el curtmetratge Por Michael Jackson entre otros, de Pablo Álvarez (2011).

Ens veiem demà

En teatre l’hem vist a obres com:

Amfitrió (1996-96) de Calixto Bieito; Juli César (2002) d’Àlex Rigola; En cualquier otra parte (2007-2008) d’Àlex Mañas; i ha dirigit les obres El virus (2004); Who is P? (2005); True West (2006). El 2009 va interpretar l’obra Product de Mark Ravenhill dirigida per Julio Manrique.

Product

Aquest any 2012 ha estat el productor, director i actor de l'obra L'habitació blava, que es va presentar el 2 de maig al Teatre Romea de Barcelona, una obra carregada de sexe, desig, amor i perversió.

L'habitació blava

Des de l'octubre i fins el desembre de 2012, va dirigir l'obra de David Mamet, Oleanna, interpretada per Ramon Madaula i Carlota Olcina, també al Teatre Romea. Aquesta obra està actualment en gira pel país.
A la televisió, a part de Nissaga de poder també ha participat en les sèries Laberint d’ombres (1998); El súper (1996-98); Crims (2000); El pantano (2003); Àngels i Sants (2006); Mar de fons (2007) i Serrallonga (2007). A més de diverses telemovies.

Serrallonga
Des del passat 2010 està present cada dia a les sobretaules de tot el país amb el personatge d'Ernest Guitart Riera a la sèrie de Televisió de Catalunya, La Riera.

La Riera

Hic Digitur Dei



Avui dilluns 1 de juny a les 20.30 i 22.30 hores al Cinema Truffaut i al preu de 2,50€ podreu veure la pel·lícula complementària de l'exposició Un cinema en transició que en aquesta ocasió és Hic Digitur Dei d'Antoni Martí de l'any 1977.

Organitza: Cinema Truffaut, Filmoteca de Catalunya i Museu del Cinema

Hic Digitur Dei és una disbauxa musical dels últims temps del franquisme amb guió de Quim Monzó i Roser Fradera, està interpretada per Rosa Novell, Pep-Maur Serra, Xabier Elorriaga, Maruja Torres, Montserrat Carulla, Alfred Luchetti, entre d'altres.