dimecres, 14 d’abril del 2010

La nit que va morir l’Elvis, seleccionada pel festival de cinema de Malaga



La pel·lícula La Nit que va morir l’Elvis del director Oriol Ferrer ha estat seleccionada per obrir el Festival de Cinema de Málaga en la secció Zonazine el proper 17 d’abril.

En la seva primera cinta per cinema com a director, Ferrer ha volgut aprofitar l’ocasió per retre petits homenatges a aquells directors que han marcat la passió que sent pel seu ofici, el cinema. Buñuel, Pasolini, Wenders, Lynch o Coen estan subtilment presents en un film que enamorarà als amants del cinema tant per l’argument de la història com per la bellesa de les seves imatges, en les que ha jugat un paper fonamental la complicitat personal i l'amistat amb el director de fotografia Néstor Calvo.

La trama de la pel·lícula

La lluita per recuperar la memòria al voltant d’un succés marca, durant tota la cinta, la vida del protagonista, l’Aureli Mercader, interpretat per l’actor Blai Llopis. Un home solitari i hipersensible amb una estranya professió: provador de coses. L’Aureli viu en una petita finca envoltada per les obres d’un projecte promocionat per un poderós Grup amb interessos econòmics i revestit d'un catolicisme extremista.

Blai Llopis està acompanyat en el repartiment d’actors del prestigi de Carme Plà, Ernest Villegas o Anna Ycobalzeta i un ampli repertori d’actors amateurs habituals de La Passió d’Esparreguera.

Tota la trama succeeix a la vila d’Esparreguera tractada en aquest film com una típica ciutat de l’antic western americà: un lloc aïllat de la resta del món on els successos es converteixen en l’eix vertebrador de tota la ciutat.

1 comentari:

Marta M.Q. ha dit...

Quina gràcia, mai havia sentit a parlar d'aquesta peli i ahir em van enviar un mail per anar a la preestrena i avui veig el teu post. A veure què tal serà! Salutacions i visca el cinema!