diumenge, 23 de maig del 2010

Comença el rodatge de Floquet de Neu, la primera pel·lícula sobre l’únic gori·la blanc al mon



El dilluns, 24 de maig, començarà el rodatge de Floquet de Neu, la primera pel·lícula basada en la figura de l’únic goril·la blanc al món que va viure al Zoo de Barcelona. Dirigirà la pel·lícula l'Andrés G. Schaer i comptarà en el seu repartiment amb Pere Ponce, Elsa Pataky, Felix Pons Ferrer, Rosa Boladeras i els nens Claudia Abate i Joan Sullà.

La pel·lícula, amb guió de l'Albert Val i l'Amèlia Mora, està ambientada als anys 60, dècada en la que Floquet de Neu va arribar a Barcelona. La pel·lícula barrejarà imatge real amb animació 3D generada per ordenador i es rodarà en versió original catalana durant 8 setmanes per diversos punts emblemàtics de Barcelona, com el Zoo, el Parc Güell, el Parc de la Ciutadella o el barri de Gràcia, entre d’altres.

Posaran veu als personatges animats algunes de les veus més prestigioses i riques del país, el Carlos Latre i el Constantino Romero, entre d’altres.

A la pel·lícula, en Floquet de Neu anirà a la recerca d’una poció que el converteixi en un goril·la normal i corrent per a que els seu nous companys goril·les del Zoo l’acceptin com a un dels seus. Paral·lelament, el malvat Luc de Sac, un dels homes més malastrucs del món, el buscarà per tota la ciutat amb la intenció de caçar-lo, convençut que el goril·la albí es un amulet infal·lible contra la seva mala sort.
Després de dirigir Pérez, el ratolí dels teus somnis 2, l'Andrés G. Schaer tornarà a enfrontar-se a la difícil tasca d’integrar animació i imatge real. La seva experiència en aquest terreny el converteix en un dels majors especialistes a l’hora de combinar les dues tècniques. Tan bon punt finalitzi el rodatge, Schaer es traslladarà a la factoria d’animació, Filmax Animation, a Santiago de Compostela, on dirigirà la barreja i on ja s’estan fent les primeres animacions de la pel·lícula.

La pel·lícula està produïda por Julio Fernández per a Filmax, en coproducció amb Gemma Larrégola per Muf Animation i Jordi Roigé per Utopía Global, amb la participació de TVE, amb Producció Associada de Televisió de Catalunya, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona (a través de Barcelona de Serveis Municipals- Zoo de Barcelona) i ICIC (Institut de les Indústries Culturals).