dimarts, 5 d’octubre del 2010

Pa negre

Pa negre, d’Agustí Villaronga, es va presentar amb èxit a la darrera edició del Festival de Sant Sebastià on va aconseguir la Conxa de Plata a la millor actriu per Nora Navas i s’estrenarà el 15 d’octubre.

Produïda per Massa d’Or, està basada en la novel·la d’Emili Teixidor i, a més, en els relats Retrat d’un assassí d’ocells i Sic transit Gloria Swanson.

Pa Negre és un drama en forma de thriller amb elements fantàstics.

El repartiment està encapçalat per Sergi López, Eduard Fernández, Laia Marull, Roger Casamajor i Nora Nava que va aconseguir el premi a Sant Sebastià pel seu paper de Florència, una mare patidora que lluita per mantenir l’honor de la seva família.

SINOPSIS
En los durs anys de la postguerra a la Catalunya rural, Andreu, un nen que pertany al bàndol dels perdedors, troba en el bosc els cadàvers d’un home i el seu fill. Les autoritats volen carregar el crim al seu pare, però ell, per ajudar-lo, intenta esbrinar qui és l’autèntic responsable. En aquest recorregut, l’Andreu desenvolupa una consciència moral enfront del món dels adults alimentat per mentides. Per sobreviure, traeix les seves arrels i acaba descobrint el monstre que habita en ell.