divendres, 4 de febrer del 2011

Mine vaganti (Tengo algo que deciros)

Per fi arriba a Girona, de la mà del Cinema Truffaut, la nova pel·lícula del director de joies com El hada ignorante, o Hamman, el baño turco, Ferzan Ozpetek.

TENGO ALGO QUE DECIROS
Mine vaganti
Itàlia, 2010.
Direcció: Ferzan Ozpetek.
Intèrprets: Riccardo Scamarcio, Nicole Grimaudo, Alessandro Preziosi, Ennio Fantastichini.
Durada: 115 min.
Gènere: Comèdia dramàtica.
Idioma: Italià.

Tommaso és el membre més jove de l'extensa i excèntrica família Cantone, amos d'una fàbrica de pasta en Puglia. La seva mare Stefania és una dona encantadora però asfixiada per les convencions burgeses, el seu pare Vincenzo té unes expectatives desorbitades sobre els seus fills, la seva tia Luciana és una excèntrica, la seva germana Elena és una mestressa de casa frustrada, el seu germà Antonio treballa amb el seu pare en la fàbrica de pasta, i finalment hi ha la seva rebel àvia, atrapada en el record d'un amor impossible. Tommaso, aspirant a escriptor, torna de Roma a casa per un important sopar familiar en el qual el seu pare els lliurarà la direcció de la fàbrica al seu germà i a ell. Resolt a fer valer les seves eleccions personals, Tommaso planeja anunciar en el sopar que és gai. Però aquesta nit, quan es disposa a demanar silenci, se li avança el seu germà, que per sorpresa de tots revela el seu propi secret.

2 comentaris:

Cristina ha dit...

La veuré aquest cap de setmana. Les altres em van encantar!!!! sobretot el baño turco.

Miquel Àngel ha dit...

No te res a veure amb les altres dues que comentes.
"El hada ignorante" la vaig trobar genial i la mir moltes vegades. No me cans mai de fer-ho.
Aquesta me va agradar més d'el que em pensava o faria. ME sobren algun moments (la venguda dels amics) però en conjunt és una pel.lícula que es deixa veure, però que no sembla feta pel mateix director del Hamman o de El hada.