divendres, 6 de gener del 2012

Taylor Kitsch

 

Taylor Kitsch va néixer a Kelowna, a la Columbia Britànica (Canadà) el 8 d'abril de 1982


Abans de ser actor, apuntava a convertir-se en professional del hoquei sobre gel, esport que va practicar en lligues menors, però una lesió al genoll el va apartar d'aquest camí i el va portar cap al de la interpretació.


El 2002 es va traslladar a viure a New York i va començar els estudis d'art dramàtic amb la professora Sheila Grey. Va fer de model per a marques de roba fins que el 2006 va debutar a la televisió en un episodi de la sèrie Godiva's. Després va actuar en l'episodi pilot de la sèrie Kyle XY. Aquell mateix any també va ser el seu debut cinematogràfic amb la pel·lícula Todas contra él (John Tucker Must Die). El seu personatge més important fins l'any 2011, va ser el de Tim Riggins, a la sèrie de tv FridayNight Lights on interpretava un paper de noi dur i problemàtic. El seu treball va ser reconegut per la crítica.


En cinema l'hem vist a produccions com Serpientes en el avión (2006), X-Men Origins: Wolverine (2009), The Bang Bang Club (2010) i com a protagonista absolut a John Carter (2012), pel·lícula de la Disney que l'ha catapultat definitivament a la fama.


Properament el podrem veure a Battleship (estiu 2012), Savages (2012) i Lone Survivor (2013)