dilluns, 6 de febrer del 2012

El Bulli: cooking in progress

El documental mostra per primera vegada el laboriós procés de creació dels plats d'El Bulli, el restaurant més influent del món, de la mà del xef més innovador de tots els temps, Ferran Adrià.

L'estiu passat, EL BULLI va tancar les seves portes per sempre, després d'haver estat durant molts anys referent de la gastronomia mundial i haver encimbellat a Ferran Adrià com el xef més innovador del món. Poc abans, el director alemany Gereon Wetzel i el seu equip van passar mesos tancats a la cuina-laboratori de Ferran Adrià a Barcelona, per poder mostrar cada un dels passos de la creació dels plats que més tard, uns afortunats comensals degustarien al restaurant de 3 estrelles Michelin a la cala Montjoi de Roses. La creació, la inspiració, les tècniques i tots els secrets de la "cuina molecular" de Ferran Adrià, es mostren per primera vegada a la gran pantalla a EL BULLI: COOKING IN PROGRESS.

La pel·lícula es va estrenar l'estiu passat a Nova York on va estar en cartell durant diversos mesos, aconseguint el suport del públic i la crítica. Després EL BULLI: COOKING IN PROGRESS es va estrenar en cinemes d'Holanda, Alemanya, Àustria, França i els països escandinaus.

Després de passar per la secció Culinary Zinema: Cinema i Gastronomia del Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià, s'estrenarà el proper 30 de març.

1 comentari:

Miquel Àngel ha dit...

Crec que ha de ser interessant conèixer les interioritats d'aquest gran restaurant i el que passa pel capet del seu creador.