dimecres, 11 de juliol del 2012

ELENA


Elena descriu les tensions i desajustos de la societat russa actual, i posa de manifest la corrupció i la divisió de classes. El matrimoni format per casualitat entre la infermera Elena (Nadezhda Markina) amb el plutòcrata Vladimir (Andrey Smirnov) serveix de fil conductor perquè el seu director, Andrey Zvyagintsev explori la idea de la supervivència i la recerca de la salvació sense que importi el preu.

La pel·lícula ha estat guardonada amb els Premi especial del jurat "Una certa mirada" al Festival de Cannes 2011 i el Premi a la millor interpretació femenina al Festival de Sevilla 2011.

De què va?

Elena i Vladimir formen una parella procedents de medis molt diferents. Vladimir és un home ric i fred. Elena és una dona modesta i dòcil. Es van conèixer tard i cada un té un fill d'un matrimoni anterior. El fill d'Elena està a l'atur i no aconseguix mantenir la seva família, pel que sempre demana diners a la seva mare. La filla de Vladimir manté una relació distant amb el seu pare.

Vladimir té un infart i ingressa a l'hospital. Allà s'adonarà que pot morir abans del que creia. Un breu moment ple de ternura amb la seva filla li fa prendre una decisió important: li deixarà tot el que té. De tornada a casa, ho comunica a Elena, que de cop veu derrumbar-se l'esperança d'ajudar econòmicament el seu fill. La mestressa de casa tímida i submisa decideix elaborar un pla per poder oferir al seu fill i als seus néts una autèntica oportunitat en la vida.