dijous, 30 d’agost del 2012

SOLO ES EL PRINCIPIO (Ce n'est qu'un début)



SOLO ES EL PRINCIPIO (Ce n'est qu'un début) dirigida per Jean-Pierre Pozzi y Pierre Barougier, s'estrenarà el 7 de setembre.

SOLO ES EL PRINCIPIO és una pel·lícula documental sobre classes de Filosofia per a Nens, que promou a la reflexió sobre la nostra capacitat ética, social i humana, i sobre la importància d'una bona educació des de la infància. 

Els protagonistas es diuen Azouaou, Abderhamène, Louise, Shana, Kyria o Yanis. Tenen entre 3 i 4 anys i junts exposen lliurement, amb les seves emocions i contradiccions, les seves idees sobre l'amor, la llibertat, el lideratge, la intel·ligència, la mort...


Al llarg d'un curs, asseguts en cercle al voltant d'una espelma encesa, amb l'ajuda de la seva mestra, Pascaline, aprenen a expressar-se, a escoltar i a conèixer-se millor. Entre tots fan filosofia, reflexionen sobre temes importants, molts cops oblidats per la nostra societat. No hi ha estudiants bons ni dolents: el fonamental és pensar per ells mateixos. Els nens parlen amb les seves paraules, plenes d'espontaneitat, humor, lògica i poesia; carregades en moltes ocasions d'un increïble i envejable sentit tolerant i cívic. Ells són el nostre futur.