dimarts, 23 d’octubre del 2012

RALF KÖNIG, REI DELS CÒMICS (König des Comics)

Cartell espanyol

Ralf König, Rei dels còmics, és una pel·lícula de Rosa von Praunheim que després de passar pel Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià (Zabaltegi Especiales), el BAFACI (Festival de Buenos Aires) i la Berlinale (Secció Panorama), s'estrenarà en sales el 31 d'octubre. I, a més, gràcies a la col·laboració de l'editorial La Cúpula, es podrà veure una exposició d'alguns dels seus treballs en el vestíbul dels Cinemes Verdi de Madrid i Barcelona.

Ralf König, Rei dels còmics, repassa la vida, pensaments i obra d'un dels més importants i populars dibuixants de còmics europeus. 

L'humor, la ironia i la observació de la realitat, són les seves armes contra els prejudicis fanàtics i intolerants. La vida i els estereotips gais, la sensibilitat masculina, els desitjos i frustracions, les neurosis urbanes, les incursions en l'antiguitat i la influència de la religió en la societat són alguns dels temes que aborda König en els seus treballs.

La pel·lícula és un tribut a aquest artista únic, la vida i l'obra del qual estan estretament lligades a la comunitat gai sorgida a finals dels anys 70. El seu estic còmic i desenfadat, en obres com L'home desitjat, El condó assassí, Lisístrata o Ous d'or, es combina amb un humor tan enginyós com punxant. Els temes i interessos humans de König sempre han anat més enllà de l'homosexualitat per abraçar temes més universals i filosòfics.

Cartell original: veieu la diferència?