dilluns, 19 de novembre del 2012

CÉSAR DEBE MORIR (Cesare deve morire)



CÉSAR DEBE MORIR, candidata italiana als Òscar 2013, Ós d'Or al passat Festival Internacional de Cinema de Berlín i nominada a 3 Premis del Cinema Europeu (pel·lícula, director i muntatge), entre d'altres premis internacionals, explica els esforços d'un grup de reclusos per portar a terme una representació de "Juli César" de William Shapespeare a la presó.

CÉSAR DEBE MORIR, és una pel·lícula dels germans Taviani. Paolo i Vittorio Taviani sempre han coescrit i codirigit les seves pel·lícules. Van començar a treballar als anys 60 i han fet obres de ficció i documentals. L'any 1977 van rebre la Palma d'Or en el Festival de Cannes pel film Padre Padrone i el 1982, el Gran Premi del Jurat per La nit de Sant Llorenç. L'any 1986, el Festival de Venècia els va honorar amb el Lleó d'Or a tota una carrera. César debe morir és la seva darrera obra mestra.

En el teatre de la presó Rebibbia de Roma ha acabat la representació de Juli César, de Shakespeare. El públic aplaudeix i els llums s'apaguen. És el moment que els actors tornin a la seva condició de reclusos de la presó i vagin a les seves cel·les...


1 comentari:

Pakiba ha dit...

Sempre ens posas cosas molt bones .